Sport

Ilie Năstase, prima reacție după România – Taiwan 0-3, dezastrul din Cupa Davis

Ilie Năstase a oferit prima reacție pentru FANATIK după umilința istorică din Cupa Davis. Fostul număr unu mondial e dezamăgit total.
16.09.2023 | 14:36
Ilie Nastase prima reactie dupa Romania  Taiwan 03 dezastrul din Cupa Davis
Ilie Năstase și Ion Țiriac au jucat 3 finale de Cupa Davis. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase a reușit performanțe extraordinare în Cupa Davis alături de Ion Țiriac. „Nasty” a primit vestea pierderii celui de-al treilea meci cu un gust amar.

Ilie Năstase, prima reacție după România – Taiwan 0-3: „Întrebați-i pe antrenori, pe președintele Federației”

Ilie Năstase a fost contactat de FANATIK după ce Taiwanul a umilit România în Cupa Davis: „Îmi pare rău că am pierdut. Ce să zic altceva? De ce mă întrebați pe mine?

ADVERTISEMENT

Întrebați-i pe antrenori, pe președintele Federației. De unde să știu eu? Nu am stat cu ei. Nu trebuie să îmi dau eu cu părerea”, a declarat fostul mare tenismen.

Cu toate acestea, „Nasty” nu minimează reușita asiaticilor: „Cred că Taiwanul nu au fost chiar atât de slabi dacă ne-au bătut pe noi acasă cu 3-0, nu? Nu știu. Nu vreau să comentez foarte mult și nu îmi place să mă pronunț eu”. 

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, finalist de 3 ori în Cupa Davis alături de Ion Țiriac

Ilie Năstase și Ion Țiriac au scris istorie pentru tenisul românesc în Cupa Davis, unde au jucat nu mai puțin de trei finale. Finala pierdută în 1972 în fața Statelor Unite ale Americii a fost descrisă de Țiriac drept „cel mai trist rezultat din carieră”.

Americanii au devenit un coșmar pentru Ilie Năstase și Ion Țiriac, fiind învinși de SUA în finalele din 1969 (Cleveland, 5-0) și 1971 (Charlotte, 3-2).

ADVERTISEMENT

România va disputa play-off-ul pentru menținerea în Grupa Mondială I

Ultimele două meciuri, Nicholas David Ionel – Yu Hsoiu Hsu și Marius Copil – Chun Hsin Tseng nu mai au nicio importanță, taiwanezii fiind deja calificați în turneul final al Cupei Davis.

De cealaltă parte, România va lupta pentru menținerea în Grupa Mondială I și va disputa un meci de baraj. Nicholas David Ionel a pierdut surprinzător meciul de deschidere în fața Chun-Hsin Tseng (326 ATP).

ADVERTISEMENT

Marius Copil a fost și el în vis de fostul jucător din Top 100 ATP a fost învins de Yu Hsiou Hsu (locul 180), scor 6-7(5), 5-7, după un meci plin de break-uri. Astfel, „tricolorii” au pierdut prima confruntare din istorie cu Taiwan.

Dezastrul a fost complet la dublu, unde perechea Victor Cornea/Cezar Crețu a fost învinsă de cuplul Yu Hsiou Hsu/Tsung Hao-Huang, scor 6-1, 6-4, după doar o oră și 12 minute.

ADVERTISEMENT
Tags: