Sport

Ilie Năstase, entuziasmat de performanța istorică a lui Rafael Nadal: „E favorit și la Roland Garros. Va mai juca un an sau doi!” Exclusiv

Ilie Năstase a fost încântat de finala istorică de la Australian Open 2022. "Nasty" a comentat victoria amicului său Rafa Nadal, în exclusivitate pentru FANATIK.
30.01.2022 | 19:06
Ilie Nastase entuziasmat de performanta istorica a lui Rafael Nadal E favorit si la Roland Garros Va mai juca un an sau doi Exclusiv
Ilie Năstase a comentat victoria lui Rafa Nadal la Australian Open 2022. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a scris istorie la Australian Open și a câștigat al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, după o finală epuizantă de 5 ore și 24 de minute.

În întreagă lume au apărut reacții de uluire după finala-maraton, însă Mihai Stoica a preferat să vadă meciul Chindia -Mioveni. Ilie Năstase în schimb a fost impresionat de victoria incredibilă a lui Rafael Nadal, la care nici nu se mai gândea la 2-0 la seturi, așa cum a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, surprins de victoria lui Rafael Nadal în fața lui Daniil Medvedev în finala de la Australian Open

„Domne, mă bucur pentru el pentru că el a fost întotdeauna cel mai serios. Vrea să câștige fiecare punct și nu renunță nici când e condus cu 2-0 la seturi și cinci puncte. E un luptător și sunt fericit că are recordul absolut în toate turneele de Grand Slam.

Bine, acuma și Djokovic dacă o să fie lăsat, probabil o să mai câștige, dar acum cred că o să fie aceleași reguli și la Roland Garros. Nu se știe ce s-ar fi întâmplat dacă participa Novak. Poate nu ajungea niciunul în finală. 

ADVERTISEMENT

Cred că Rafa mai poate să joace cel puțin un an, dar când ai făcut 21 de titluri ce mai contează? Când câștigi Roland Garros de 13 ori pentru e cea mai mare performanță! Sau la Monte Carlo de opt-nouă ori, la Roma. E favorit și la Roland Garros și pe zgură e mult mai greu să câștigi punctele. Nu e de loc ușor.

Ilie Năstase crede că Rafael Nadal va mai juca doi ani: „Finala asta dovedește că mai are resurse fizice”

Finala asta dovedește că mai are încă resurse fizice. Cum să se retragă dacă poate să joace cinci ore și jumătate cu un jucător ca Medvedev. Ar putea să mai continue cel puțin un an, doi. 

ADVERTISEMENT

Știți cum e la tenis? E ca la fotbal. Unii sunt pentru tine, alții sunt împotrivă. Așa și spectatorii de pe Arena Rod Lever. Tu ai vrea să țină și cu tine fanii, dar nu ai ce face! Trebuie să joci și în condițiile astea. Îi înțeleg frustarea lui Medvedev. 

Sigur că preferi să fie publicul de partea ta, dar asa nu îți asigură și victoria. Dovadă că a avut 2-0. Eu nu credeam că se mai întoarce meciul. Cu toți cei care am vorbit și am urmărit partida, nimeni nu mai credea așa ceva! 

ADVERTISEMENT

Medvedev e cu zece ani mai tânăr, e mai bine fizic, dar uite că meciul a luat o altă turnură”, a declarat Ilie Năstase în exclusivitate pentru FANATIK.

Rafael Nadal a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21 după ce l-a învins pe Daniil Medvedev în cinci seturi în finala Australian Open 2022. I-a depășit astfel pe Novak Djokovic și Roger Federer, care rămân cu 20.

 

ADVERTISEMENT