Sport

Ilie Năstase, trist după retragerea lui Roger Federer din tenis: „E unic și așa va rămâne! Mi-a fost copil de mingi la Basel când era puști”. Exclusiv

Ilie Năstase (76 de ani), fostul număr unu mondial, a vorbit pentru FANATIK despre retragerea lui Roger Federer (41 de ani).
15.09.2022 | 18:54
Ilie Nastase trist dupa retragerea lui Roger Federer din tenis E unic si asa va ramane Mia fost copil de mingi la Basel cand era pusti Exclusiv
Roger Federer se retrage la 41 de ani din tenis, după Laver Cup. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Roger Federer și-a anunțat oficial retragerea din tenis la 41 de ani, iar FANATIK l-a contactat pe Ilie Năstase, fostul număr unu mondial, pentru o primă reacție.

Ilie Năstase e trist după anunțul lui Roger Federer: „E foarte greu să îl egaleze cineva”

Roger Federer, poate cel mai mare tenismen din istoria „sportului alb”, a luat decizia să își pună racheta în cui după Laver Cup.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase nu a fost deloc surprins de decizia elvețianului: „E decizia lui. Dacă el a considerat că acum este momentul… Nu ne-am intersectat de foarte multe ori, dar mi-a fost copil de mingi la Basel. Era un puști”, a declarat „Nasty”, în exclusivitate pentru FANATIK.

Năstase nu va uita niciodată stilul de joc al lui Federer și a dezvăluit ce l-a impresionat cel mai mult: „A avut un joc natural și îți dă impresia că parcă se antrenează, nu că s-a oprit din meci. Nu știi niciodată dacă e meci sau antrenament! Va lipsi asta tenisului”.

ADVERTISEMENT

„Nasty” nu îi condamnă pe jucători pentru că au filosofie de joc diferită față de cea a lui Roger Federer: „Nu putem să spunem jucătorilor să joace ca Federer dacă ei știu altfel! El e unic și așa va rămâne”.

Ilie Năstase e sigur că „Cei Trei Mari” vor rămâne în istoria tenisului

Fostul mare tenismen român e de părere că va fi foarte greu ca generațiile următoare să mai aibă performanțe comparabile pe o perioadă atât de lungă de timp: „Nu știu ce va fi pe viitor și cine ar putea să îi calce pe urme. E foarte greu să îl egaleze cineva pe el, sau pe Nadal sau Djokovic. 

ADVERTISEMENT

E foarte greu. Trebuie să ai titlurile lor și să joci cât au jucat ei! E foarte mult! Are peste 1.500 de meciuri. Și eu am cam 1.000!”.

Roger Federer va apărea în filmul lui Ilie Năstase, regizat de Tudor Giurgiu

Ilie Năstase a mai dezvăluit că sunt șanse mari ca Roger Federer să apară de asemenea în filmul său autobiografic, Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu: „E posibil să apară și el în filmul meu. Încă nu mi-a trimis filmarea.

ADVERTISEMENT

Au fost interviuri cu aproape toți jucătorii importanți din generația mea. S-a filmat și cu Nadal. Mai trebuie să se facă interviurile cu Djokovic și Federer”. 

  • peste 1.500 de meciuri are Roger Federer în carieră, 20 de titluri de Grand Slam și 106 turnee ATP cucerite
ADVERTISEMENT