Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Doar geniile găsesc unde se află morcovii ascunși în imagine în mai puțin de 10 secunde

Iluzia optică care îi pune pe mulți în dificultate. Tu reușești să găsești morcovii ascunși în imagine în mai puțin de 10 de secunde?
14.02.2024 | 08:43
Iluzia optica ce da batai de cap Doar geniile gasesc unde se afla morcovii ascunsi in imagine in mai putin de 10 secunde
Iluzia optică care le dă multora bătăi de cap. Sursa foto: jagranjosh.com
ADVERTISEMENT

Dacă ești pasionat de astfel de teste, următoarea iluzie optică este pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să gătești morcovii ascunși imagine în mai puțin de 10 secunde, dar numai geniile și cei cu vedere foarte bună reușesc.

Iluzia optică care te va pune în dificultate

Ești curios dacă ai o minte sclipitoare care te poate salva din orice situație dificilă? Testele IQ sunt cele care îți pot răspunde la această întrebare și, în același timp, te ajută să te antrenezi.

ADVERTISEMENT

Testul propus acum nu pare deloc dificil atunci când afli despre ce este vorba. Mai exact, trebuie să găsești în mai puțin de 10 de secunde morcovii ascunși în următoarea imagine.

Iluzia optică necesită o gândire ageră, raționament logic, dar și o foarte mare atenție la detalii. Dacă reușești să-ți dai seama unde sunt legumele într-un timp atât de scurt, atunci ai cu ce te lăuda.

ADVERTISEMENT

Cei care rezolvă testul în timpul scurt pus la dispoziție dau dovadă de claritate vizuală excepțională și un nivel ridicat de capacitate cognitivă, deoarece provocarea pune la încercare nu doar abilitățile perceptive, cât și coeficientul de inteligență.

Unde sunt morcovii

Prin urmarea, detectarea anumitor obiecte ascunse într-o imagine reprezintă un exercițiu mental pentru care este nevoie de observare ascuțită și abilități de procesare rapidă, notează gandul.ro. 

ADVERTISEMENT

Chiar și psihologii și neurologii apelează la iluzii optice pentru a-și da seama cum funcționează creierul uman și cum percepe acesta informațiile vizuale complexe pe care le primește.

iluzie optică morcovi test iq legume
Aceasta este iluzia optică pe care trebuie să o deslușești în 10 secunde.
Sursa foto: jagranjosh.com

Acum, provocarea este să descoperi morcovii ascunși în imagine în intervalul de timp precizat. Cronometrează și nu trișa, altfel testul IQ nu va mai avea nicio relevanță în cazul tău.

ADVERTISEMENT

Timpul a expirat! Acum, dacă ai reușit să rezolvi misterul, felicitări, înseamnă că ai dat dovadă de claritate vizuală și un nivel ridicat de capacitate cognitivă. Dacă nu ai găsit legumele, nu te impacienta, mai sunt și alte teste cu care să exersezi, dar trebuie să știi că morcovii erau în lada cu cartofi.

ADVERTISEMENT
Tags: