Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc unde se află iepurele ascuns printre pisici în mai puțin de 10 secunde

O iluzie optică dă mari bătăi de cap românilor. Doar cei care sunt genii reușesc să identifice iepurele din imaginea cu o mulțime de pisici.
21.02.2024 | 18:09
Iluzia optica ce da batai de cap multor romani Doar geniile gasesc unde se afla iepurele ascuns printre pisici in mai putin de 10 secunde
Unde se află iepurele în această imagine. Sursa foto: Observator
ADVERTISEMENT

Iluziile optice sunt o exercițiu de concentrare foarte bun. Ne pun mintea la contribuție și reușim să ne dezvoltăm capacitatea de a diferenția lucrurile sau de a fi atenți chiar și la cele mai mici detalii. Câți dintre noi pot identifica iepurele din imaginea de mai sus?

Iluzia optică a iepurelui ascuns printre pisici. L-ai descoperit în zece secunde?

Iluzia optică de față a împărțit internetul în două. Se spune că doar 1% din populație descoperă iepurele ascuns printre mulțimea de pisici, iar cei care reușesc să-l vadă în zece secunde sau mai puțin sunt adevărați genii.

ADVERTISEMENT

Așadar, îți trebuie și un coeficient de inteligentă (IQ) ridicat sau destul de ridicat pentru descifrarea ”limbajului” iluziilor optice. Acestea sunt subiecte de studii la Psihologie, pentru persoanele care se pregătesc să dea admiterea la o facultate de profil sau pentru cei care trebuie să lucreze în domenii precum Armata, Poliție sau SRI.

Chiar dacă ne absorb puțin din energie, prin mărirea capacității de concentrare, iluziile optice sunt și distractive. Sunt ideale mai ales pentru copii. Creierul acestora trebuie permanent să învețe încât să devină adulți care să se descurce prin forțele proprii.

ADVERTISEMENT

Exercițiul iluziilor optice, benefic pentru mintea copiilor

Inteligența cognitivă, cea emoțională sau gândirea logică sunt printre care se pot dezvolta la un copil, dacă îi mai dai din când în când să descopere misterul unei iluzii optice. De asemenea, va putea rezolva cu ușurință și foarte rapid exerciții la școală, spre deosebire de restul colegilor.

În imaginea de mai sus se pot observa o serie de pisici de culori diferite, dar și de o non-culoare, adică albe. Pe lângă acestea, sunt feline albastre, roz sau mov. Unele au căști pe cap, altele căciuli, unele căciuli și eșarfe, iar altele băscuțe de bucătari.

ADVERTISEMENT

Fiecare pisică pare cufundată într-o anumită stare. Unele ascultă muzică vesele, dau din cap, altele dorm, altele sunt cuprinse de melodia din căști și de starea pe care le-o oferă versurile, linia melodică, iar unele stau pur și simplu și privesc în față.

Iată unde se află iepurele în imagine!

Ai reușit să descoperi în cele din urmă iepurele? Încearcă să fii foarte concentrat. Nu te enerva și nu-ți pierde răbdarea chiar dacă au trecut și zece secunde. Într-un minut, cel mult două, ar trebui să ai deja răspunsul. Dacă nu, ți-l oferim noi.

ADVERTISEMENT
Iepure printre pisici
Iepurele, identificat în imagine. Sursa foto: Observator

 

Așadar, iepurele se află în partea dreaptă a imaginii, între o pisică albastră și una roz. Este alb și de aceea poate l-ai văzut mai greu. Însă, urechile sale mai alungite și mai subțiri l-au dat de gol. Încearcă să dai mai departe această imagine pentru a te distra cu cei dragi!

ADVERTISEMENT