Sport

Imaginea care a cucerit întreaga lume. Cum s-a văzut Israel – România 1-2 pe tanc, în zona de război

Israel nu a reușit să se califice la Euro 2024. Problemele de securitate din țară, dar și jocul bun al României, au oprit formația lui Hazan din drumul ei către turneul final.
19.11.2023 | 17:57
Imaginea care a cucerit intreaga lume Cum sa vazut Israel  Romania 12 pe tanc in zona de razboi
Soldatii israelieni au vazut partida contra Romaniei pe un tanc. foto: Journalite
ADVERTISEMENT

România a obținut calificarea la Campionatul European, după ce a câștigat meciul crucial împotriva Israelului cu scorul de 2-1. Formația lui Iordănescu avea nevoie doar de un punct pentru a își asigura un loc la turneul final.

Soldații israelieni au văzut meciul pe un tanc

După victoria din Ungaria, România se pregătește să participe pentru a șasea oară la Campionatul European, după prezențele în edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Acum, a venit rândul generației lui Ianis Hagi să reprezinte tricolorul la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Israel și România a captat atenția a milioane de privitori, inclusiv în rândul israelienilor care, aflați într-o situație dramatică din cauza conflictului armat, au găsit moduri inedite de a urmări partida.

Soldații din Israel, chiar dacă se aflau într-o zonă considerată periculoasă, au improvizat și au proiectat confruntarea pe un tanc. Soldații au demonstrat, astfel, pasiunea pentru fotbal și unitatea în mijlocul situațiilor dificile.

ADVERTISEMENT

Această imagine s-a viralizat rapid și a subliniat impactul și importanța fotbalului chiar și în cele mai neașteptate circumstanțe. Partida cu Israel a devenit nu doar o bătălie sportivă, ci și o sursă de alinare pentru privitorii aflați în mijlocul unor evenimente tensionate.

Israel a ratat calificarea la Euro 2024

Duelul dintre Israel și România a adus bucurie și emoție atât acasă, cât și printre cei care, în condiții dificile, au găsit modalități ingenioase de a se conecta la această experiență sportivă într-un mod inedit.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru soldații israelieni, România a câștigat cu scorul de 2-1 și și-a asigurat calificarea la Euro 2024. Gazdele au deschis rapid scorul încă din minutul 2, prin Zahavi, spre bucuria fanilor care au privit duelul în condiții dificile.

Pușcaș nu a stat prea mult pe gânduri și a readus România în joc peste doar câteva minute. Atacantul lui Iordănescu a înscris cu o lovitură de cap în minutul 10 și a calmat spiritele în tabăra tricolorilor.

ADVERTISEMENT

România a continuat să atace, iar golul secund a venit în partea a doua a jocului. Ianis Hagi a șutat cu stângul, din careu și a dus naționala în avantaj. Edi Iordănescu a știut să țină de rezultat, iar la finalul celor 90 de minute a adus calificarea la Euro 2024.

ADVERTISEMENT
1.96 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist și sub 5,5 goluri” la meciul România - Elveția