News

Imagini dramatice la Vama Siret. Femei, copii și bătrâni din Ucraina fug din calea războiului. „Mai dureros ca asta nu este nimic”. Foto

Cozi la Vama Siret. Refugiații ucraineni vor să intre în România. Femei, copii și bătrâni stau la rând pentru a trece granița. Localnicii le-au adus apă și mâncare.
25.02.2022 | 15:21
Imagini dramatice la Vama Siret Femei copii si batrani din Ucraina fug din calea razboiului Mai dureros ca asta nu este nimic Foto
ADVERTISEMENT

Sunt cozi la Vama Siret, fiind o mulțime de ucraineni care așteaptă să treacă granița, ei fugind de războiul care a izbucnit la ei în țară.

Imagini dramatice la Vama Siret, unde sunt cozi de ucraineni

Imaginile de la Vama Siret arată că sunt cozi de mașini, dar sunt și oameni care vin pe jos.

Printre mașini se pot vedea părinți care își țin copiii de mână care au doar câteva bagaje. Sunt și oamenii cu copii mici, în cărucioare.

ADVERTISEMENT
Parinti si copii
Parinti si copii la vamă. Sursa foto: Monitorul de Suceava

Sunt femei cu copii în brațe, sunt bătrâni cu sacoșe mai mici sau oameni care au încercat să își ia un bagaj mai mare cu ei, după ce au decis să plece din propriile case, căci nu mai era sigur pentru ei să stea acolo, după ce a început războiul în Ucraina.

Sursa video: Sandrinio Neagu / Știrile Viva Fm

Sunt, însă, și mulți bătrâni care au decis să plece, fie singuri, fie alături de familiile lor. O bătrână aflată în cărucior cu rotile este împinsă de una dintre rudele sale, încet, spre granița cu România.

ADVERTISEMENT
Bătrână în cărucior la vamă
Bătrână în cărucior la vamă. Sursa foto; Monitorul de Suceava

Localnicii le-au adus apă și cornuri: „Au plâns când au văzut  că le-am adus ceva”

Refugiații din Ucraina au fost foarte impresionați de gestul localnicilor, care le-au adus apă, cornuri și sandvișuri celor aflați în vamă.

Aceștia mărturiseau că sunt imagini foarte dureroase acolo, deoarece sunt mame care își țin copiii în brațe și plâng.

ADVERTISEMENT

„Am adus vreo 100 de sticle de apă și 100 de cornuri. E groaznic aici, femei și copii care au plâns când au văzut  că le-am adus ceva.

Sursa video: News Bucovina

Vine și Ghiță Ignat cu 200 de sandvișuri și sticle cu apă.

E foarte trist ce e aici, mame care plâng cu copii în brațe, mai dureros ca asta nu este nimic”, a spus Daniel Grădinaru.

ADVERTISEMENT

Circa 7.000 de refugiați au sosit deja în țara noastră, iar românii din mai multe colțuri ale țării fac tot ce pot pentru a-i primi omenește. Ei spun că Vladimir Putin le-a distrus țara.

Sursa video: Sandrinio Neagu / Știrile Viva Fm

Sunt mai mulți oameni de afaceri care și-au pus la dispoziție serviciile pentru a-i ajuta pe ucraineni. Un antreprenor din Neamț a anunțat că va caza gratis refugiații cu copii și le va oferi și adăpost.

ADVERTISEMENT