Sport

Imagini emoţionante la Liverpool! După 528 de zile s-a auzit din nou imnul „You’ll never walk alone“ pe un Anfield plin. Video

Liverpool a jucat primul meci cu spectatori la capacitate maximă pe terenul propriu, după o pauză de 528 de zile, din cauza pandemiei.
21.08.2021 | 15:53
Imagini emotionante la Liverpool Dupa 528 de zile sa auzit din nou imnul Youll never walk alone pe un Anfield plin Video
După 528 de zile s-a auzit din nou imnul „You'll never walk alone“ pe Anfield. FOTO: twitter
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a închis stadioanele în luna martie a anului 2020, iar galeriile au fost nevoite să-şi urmărească favoriţii din faţa televizoarelor.

Echipele mari au avut cel mai mult de suferit în lipsa suporterilor, atât în plan sportiv, cât şi financiar. În cazul lui Liverpool, absenţa suporterilor a numărat nu mai puţin de 528 de zile (cel puţin la capacitate maximă).

ADVERTISEMENT

După 528 de zile s-a auzit din nou imnul “You’ll never walk alone” pe Anfield. Video

În etapa a doua din Premier League, Liverpool a primit vizita lui Burnley. A fost primul meci în care spectatorii au avut voie să umple tribunele şi peluzele de pe Anfield.

Iar fanii „cormoranilor“ au fost la înălţime. „You’ll Never Walk Alone“, imnul galeriei lui Liverpool a răsunat în toată arena încă de la ieşirea jucătorilor pe gazon.

ADVERTISEMENT

Cu Atletico, galeria a „împins“ Liverpool până în prelungiri

Ultimul meci jucat de „cormorani“ pe Anfield în faţa unui stadion plin înainte de pandemie a fost în Liga Campionilor, pe 11 martie 2020! După 90 de minute, Liverpool conducea Atletico Madrid cu 1-0, acelaşi scor din tur, astfel că s-a intrat în prelungiri. Spaniolii au câştigat, în cele din urmă, cu 4-2.

În startul meciului celebra peluză The Kop a cântat, ca de obicei, „You’ll Never Walk Alone“, imnul „cormoranilor“.

ADVERTISEMENT

Experimente în pandemie

Forurile care conduc fotbalul englez au încercat mai multe variante de a aduce fanii pe stadioane în perioada pandemiei. Pe anumite arene, capacitatea arenelor a putut fi ocupată într-un procent variabil.

Şi Liverpool a beneficiat de sprijinul galeriei proprii, dar ocuparea scaunelor s-a făcut cu respectarea normelor de siguranţă medicală, la cel mult 25% din capacitatea arenei. Astfel, atmosfera a avut de suferit.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Liverpool, scandări homofobe în prima etapă

În prima etapă de Premier League, Liverpool a jucat în deplasare, la Norwich, un meci câştigat cu 3-0. Fanii „cormoranilor“ au ieşit şi atunci în evidenţă, însă din motive greşite.

Galeria „roşiilor“ l-a luat în vizor pe Billy Gilmour, un fotbalist împrumutat de Norwich de la Chelsea. Fanii lui Liverpool i-au strigat „rent boy“ (n.r. – în traducere directă, băiat de închiriat), o expresie folosită, de obicei, pentru cei care practică prostituţia masculină.

Derapajele fanilor din Liverpool au fost criticate inclusiv de o parte a galeriei „cormoranilor“. Mai exact, Paul Amman, cel care a înfiinţat Kop Outs, grupul suporterilor LGBT+ ai lui Liverpool, a spus „’You’ll Never Walk Alone’ este un imn uimitor, dar să-i auzi pe unii dintre fanii noştri scandând într-un mod care ne face să ne simţim foarte singuri nu este în regulă“.

ADVERTISEMENT