Sport

Imagini halucinante! 6 fotbaliști răniți după ce autocarul a fost atacat cu pietre și dispozitive explozive. Video

Un nou incident teribil s-a petrecut în America de Sud, iar 6 fotbaliști au fost răniți după ce autocarul echipei lor a fost atacat de fani furioși.
22.02.2024 | 23:32
Imagini halucinante 6 fotbalisti raniti dupa ce autocarul a fost atacat cu pietre si dispozitive explozive Video
Un nou incident teribil s-a petrecut în America de Sud, iar 6 fotbaliști au fost răniți după ce autocarul echipei lor a fost atacat de fani furioși. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut în Brazilia, după un meci din Cupa Regională. Autocarul echipei Fortaleza a fost ținta unor dispozitive explozive și pietre aruncate de suporterii formației Sport Club Recife.

Au atacat autocarul echipei și au rănit 6 fotbaliști

La finalul partidei încheiate cu scorul de 1-1, ultrașii gazdelor au atacat autocarul celor de la Fortaleza cu petarde și pietre, iar 6 jucători au fost răniți ușor și au fost tratați la un spital din Recife.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 6 jucători care s-au ales cu răni după acest incident teribil, doi sunt mai grav. Este vorba de fundașul Gonzalo Escobar, care a suferit un traumatism cranian și căruia i-au fost aplicate de către medici 13 copci, și portarul Joao Ricardo, care a avut nevoie de 6 copci.

În ciuda faptului că toată lumea este în afara oricărui pericol, imaginile cu autocarul oaspeților sunt înspăimântătoare. Atacul a fost condamnat de un mare număr de cluburi braziliene, care și-au arătat susținerea pentru Fortaleza, finalistă a ultimei ediții a Copa Sudamericana.

ADVERTISEMENT

Președintele lui Fortaleza, acuza grave

Oficialii Confederației Braziliene de Fotbal au condamnat incidentele de la Recife și au promis că vor face tot ce e posibil pentru a-i găsi pe cei care se fac vinovați de acest atac brutal.

”Le doresc o însănătoșire grabnică tuturor jucătorilor și profesioniștilor din staff-ul tehnic care au fost victimele acestei brutalități. CBF va continua fără încetare cercetările și acțiunile sale, astfel încât toate actele de violență să fie șterse din fotbalul brazilian.

ADVERTISEMENT

Este regretabil și inacceptabil să începem încă un an atrăgând atenția asupra acestei probleme foarte grave a violenței în afara stadioanelor. CBF are încredere în activitatea poliției și a autorităților competente pentru ca cei responsabili pentru aceste fapte să fie pedepsiți exemplar”, a declarat președintele CBF, Ednaldo Rodrigues, conform cbssports.com.

Președintele clubului Fortaleza, Marcelo Paz, a avut un discurs vehement la adresa celor care conduc fotbalul brazilian și consideră că aceștia au o atitudine pasivă: ”Veți aștepta ca cineva să moară?”, a fost întrebarea retorică a acestuia.

ADVERTISEMENT

Incidentul teribil din Brazilia vine la scurt timp după ce și în Argentina au avut loc violențe. Un meci din Cupa Argentinei a fost suspendat după ce unul dintre jucători a fost doborât de o sticlă. Însă, probleme sunt și pe stadioanele din Europa, ultimul dintre ele petrecându-se la derby-ul dintre Lazio și AS Roma.

ADVERTISEMENT