Sport

Imagini inedite de la stadionul din Caracal. Cum a decorat Primăria gardul arenei

Imagini inedite vin de la stadionul din Caracal. Primăria a ales să decoreze gardul arenei cu diferite fotografii.
20.08.2021 | 13:46
Imagini inedite de la stadionul din Caracal Cum a decorat Primaria gardul arenei
Imagini inedite de la stadionul din Caracal. Cum a decorat Primăria gardul arenei
ADVERTISEMENT

Orașul Caracal nu a mai scos capul în fotbal mare cu o echipă de foarte mult timp. Totuși, Primăria încearcă să înscrie o echipă în Liga 4 începând din sezonul viitor.

Zona Olteniei este un izvor nesecat de talente, iar autoritățile locale și oamenii de fotbal din Caracal speră să revitalizeze sportul în această zonă și să furnizeze jucători pentru echipele puternice din România, în special pentru Universitatea Craiova, echipa fanion a Olteniei.

ADVERTISEMENT

Imagini inedite vin de la stadionul din Caracal. Primăria a decorat gardul arenei cu imagini ale „Caracalului de altădată”, dar și cu foști sportivi ai zonei

O lecție de istorie vine din partea autorităților locale din Caracal. Primăria din acest oraș au ales ă decoreze în mod inedit gardurile stadionului „Parc” din localitate.

Astfel, turiștii care ales să viziteze orășelul din Oltenia vor putea vedea imagini cu orașul vechi Caracal, dar și fotografii cu personalități ale zonei. De asemenea, regăsim aici portretul domnitorului Mihai Viteazul sau chipurile foștilor edili.

ADVERTISEMENT
stadion caracal
Chipul lui Mihai Viteazul se regăsește pe gardul stadionului din Caracal

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a declarat legat de această investiție: „Ne mândrim cu istoria  și oamenii locului! Am dorit ca locuitorii orașului dar și turiștii care  aleg să viziteze Caracalul să afle repere despre istoria orașului nostru, într-o plimbare plăcută  prin parc.

Am ales să refacem gardul Stadionului Municipal decorându-l cu imagini din Caracalul de odinioară dar și cu imagini ale unor personalități caracalene”.

ADVERTISEMENT
stadion din caracal
Lecție de istorie pe pereții unui stadion

Caracal va avea echipă în Liga 4. Ce jucători actuali de primă ligă a dat școala sportivă din oraș în ultima vreme

Chiar dacă fotbalul de seniori a fost într-o pauză de câțiva ani, Primăria a dat asigurări că o echipă din oraș va fi înscrisă în Liga 4, iar microbiștii se vor putea bucura de fotbal. ACS Caracal va fi denumirea folosită.

Iubitorii de fotbal din localitate sunt nostalgici după meciurile tari în care evolua „defuncta” FC Caracal. „Încurajez orice inițiativă privată de susținere a sportului. ACS Caracal organizează selecție pentru echipa de fotbal, în vederea intrării în competiție la nivel județean – Divizia D.

ADVERTISEMENT

Suntem o comunitate care am generat performanțe recunoscute la nivel național în sporturile de echipă! Împreună se poate să redevenim o forță”, a scris primarul din Caracal, Ion Doldurea, pe pagina sa de socializare

Într-un interviu acordat pentru FANATIK, unul dintre cei mai importanți oameni de fotbal din sectorul juvenil de la Caracal, Daniel Nicolae, spunea în noiembrie 2020: „Ionuț Mitran, produs al școlii de fotbal din Caracal, era în aceeași grupă cu Luis Nițu, fost la Universitatea Craiova, actual la Gaz Metan Mediaș, Alin Fica, împrumutat de CFR Cluj la Rapid și cu Dragoș Diaconu, care a aparținut de campioana CFR.

Mitran ajunsese să joace fundaș la grupa de 2000, nimeni nu-l mai scotea din echipă. De asemenea, Marius Ștefănescu, fotbalistul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe este un produs al școlii de fotbal de la Caracal.”

ADVERTISEMENT