Sport

Imagini ireale din Ligue 1. Fanii au blocat cu petarde și fumigene începerea meciului St. Etienne – Angers. Video

Meciul St. Etienne - Angers este întârziat din cauza haosului creat de fani care au aruncat cu petarde și fumigene pe teren când jucătorii au ieșit la încălzire.
22.10.2021 | 23:05
Imagini ireale din Ligue 1 Fanii au blocat cu petarde si fumigene inceperea meciului St Etienne  Angers Video
Meciul St. Etienne - Angers este întârziat din cauza haosului creat de fani care au aruncat cu petarde și fumigene pe teren când jucătorii au ieșit la încălzire. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când fotbalul francez se lovește de probleme cu suporterii în actualul sezon. Primele incidente grave au avut loc la jocul Nice – Marseille, atunci când fanii gazdelor au sărit la bătaie cu Dmitri Payet.

La mijlocul lui septembrie, suporterii celor de la Lens au pătruns pe teren la pauza meciului și s-au îndreptat spre peluza celor de la Lille pentru a se răfui cu fanii rivali.

ADVERTISEMENT

Partida St. Etienne – Angers, întârziată din cauza petardelor și fumigenelor aprinse de fani

Etapa a 11-a din Ligue 1 trebuia să înceapă cu întâlnirea St. Etienne – Angers, însă startul acesteia a fost întârziat de haosul creat de fanii gazdelor, care au aruncat în teren cu petarde și fumigene creând o atmosferă incendiară.

Conform L’Equipe, suporterii ”verzilor” protestează împotriva antrenorului Claude Puel și cer demiterea acestuia după ce a dus echipa pe ultimul loc, fără victorie în acest sezon și cu doar 4 puncte obținute.

ADVERTISEMENT

Jucătorii celor două formații, care ieșiseră pe teren pentru a efectua încălzirea, au fost trimiși înapoi la vestiare pentru că siguranța lor era pusă în pericol. În același timp, pe gazon și-au făcut aparția forțele de ordine.

Partida începe cu o oră întârziere

Petardele și fumigenele aruncate de fanii formației St. Etienne au ars în mai multe locuri gazonul de pe stadionul Geoffroy-Guichard, iar plasele porților au avut și ele de suferit. Oameni din cadrul clubului gazdelor au ieșit imediat pentru a repara plasele.

ADVERTISEMENT

Delegații Ligii Franceze de Fotbal prezenți la stadion au intrat de urgență într-o ședință pentru a lua o decizie cu privire la disputarea partidei. După mai multe minute de consultări, s-a decis ca jocul să se reia după ce jucătorii celor două echipe vor face din nou încălzirea.

Pe stadion s-a anunțat că partida se va disputa cu o oră întârziere față de programarea inițială, însă va fi oprită definitiv la cel mai mic incident. Numărul forțelor de ordine a fost mărit în urma incidentelor petrecute și se speră că meciul se va putea juca fără alte probleme.

ADVERTISEMENT

Sancțiuni dure după Nice – Marseille

Jocul dintre Nice şi Marseille din etapa treia de Ligue 1 s-a oprit după o bătaie între suporterii gazdelor şi fotbaliştii oaspeţilor. Echipele au fost trimise la cabine, iar arbitrul a decis reluarea partidei o oră mai târziu. Dar fotbaliştii lui OM au refuzat să mai intre pe gazon.

La trei zile după meciul în cauză, au apărut şi primele decizii legate de incidentele produse. Suporterul lui Nice care l-a lovit pe Payet va fi judecat şi a primit interdicţie pe stadioane. Mai mult, o dată pe săptămână suporterul în cauză trebuie să se prezinte la secţia de poliţie.

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste din Franţa a dictat o partidă cu porţile închise pe stadionul lui Nice. Sancţiunea s-a aplicat la meciul cu Bordeaux, de pe 28 august. Fizioterapeutul Pablo Fernandez, care a lovit un suporter al lui Nice, a fost suspendat ”din toate funcţiile oficiale“, primind interdicţie pe banca de rezerve şi în vestiar.

ADVERTISEMENT