News

Imagini șocante din Ucraina. Un bărbat se aruncă în fața un convoi militar rusesc. Încercarea disperată de a opri trupele invadatoare. Video

Noi imagini șocante ce vin din Ucraina fac înconjurul lumii. O mașină a fost strivită de un tanc chiar pe un bulevard. Șoferul, ca prin minune, a fost scos cu viață dintre fiarele contorsionate.
25.02.2022 | 16:04
Imagini socante din Ucraina Un barbat se arunca in fata un convoi militar rusesc Incercarea disperata de a opri trupele invadatoare Video
Un bărbat a încercat să blocheze un convoi rusesc cu propriul trup. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Războiul continuă să se desfășoare în Ucraina, iar la o zi după ce trupele rusești au început invazia, luptele se dau acum chiar în capitala țării, Kiev. Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj prin care afirmă că el este ținta numărul 1 pe care Vladimir Putin o vizează, iar că familia sa este pe locul doi.

Noi imagini vin din Ucraina, de data aceasta înfățișând un om care va fi comparat, cu siguranță, cu ”Omul din Piața Tianmen”, care s-a pus în fața unui convoi de tancuri în urmă cu mai bine de trei decenii, în China. De data aceasta, este vorba despre un bărbat care se aruncă pur și simplu în fața mașinilor dintr-un convoi rusesc, în încercarea de a le opri înaintarea.

ADVERTISEMENT

Un alt videoclip arată mobilizarea bărbaților care au rămas să apere Ucraina. Voluntarilor le sunt împărțite arme cu care să lupte împotriva rușilor.

Pentru ucraineni, e posibil ca următoarele zile să devină și mai dificile. Videoclipuri și imagini arată o mobilizare masivă în Cecenia. Mii de soldați din această regiune s-ar pregăti să devină parte din forța de ocupare a Ucrainei:

ADVERTISEMENT

Zelenski a ales să nu fugă din calea războiului, așa cum probabil mulți șefi de stat ar fi făcut-o. În schimb, acesta a îmbrăcat o uniformă militară și a decis să lupte cot la cot, alături de soldații pe care îi conduce, pentru a-și apăra țara. Astfel, au apărut imagini cu președintele ucrainean în costumație de luptă, pregătit pentru a- înfrunta pe ruși. Deși se poate citi teama pe chipul lui Zelenski, acesta mai are totuși puterea să și zâmbească în fața pericolului iminent:

În cursul zilei de ieri, au existat informații conform cărora trupele ruse ar fi tras și asupra unor spitale din Ucraina. Unele unități medicale și-au luat măsuri de precauție împotriva unor atacuri, după cum se vede în imaginile de mai jos.

ADVERTISEMENT

Mai mulți nou-născuți care erau internați pe secția de terapie intensivă la spitalul de pediatrie din orașul Dnipro au fost mutați de către asistente la un nivel inferior al spitalului, într-un adăpost improvizat, pentru ca aceștia să fie protejați de un eventual atac.

Soldații ucraineni au filmat urmările unor confruntări cu trupe ruse care s-au infiltrat în Kiev, soldații purtând uniforme ale armatei din Ucraina. Incidentul a avut loc în districtul Obolon, din capitala țării.

ADVERTISEMENT

Un șofer a fost scos cu viață din mașina distrusă de un tanc, în Ucraina

Într-un videoclip ce a fost publicat deja de diverse mari agenții de presă, se vede cum un transportor blindat se urcă, efectiv, pe un automobil al unor civili care circula pe un bulevard din Kiev. Deși unele persoane susțin că e vorba despre un vehicul al armatei ruse, alții susțin că ar fi vorba chiar de trupe ucrainene care au făcut asta. Alte surse vorbesc despre faptul că blindatul ucrainean ar fi fost furat de către sabotori

Din fericire, bărbatul a cărui mașină a fost strivită de blindatul armat a supraviețuit. În filmulețul de mai jos se vede cum un grup de oameni îl scoate pe acesta dintre fiarele contorsionate ale automobilului.

Pe internet a apărut și o imagine cu bărbatul prins în mașina distrusă:


Așa cum era de așteptat, odată ce haosul se instaurează, unii încearcă să profite de această situație în beneficiu propriu. Totuși, autoritățile rămân vigilente în Ucraina, astfel că jefuitorii care încearcă să fure bunuri ale concetățenilor sunt prinși și arestați:

Urmările unui bombardament asupra unui bloc de locuințe din Ucraina:

Și în această imagine pot fi văzute urmările unui bombardament asupra unui bloc din Kiev:

bloc kiev ucraina
Un bloc din Kiev, distrus de bombardamente. Sursa foto: discord.com.

Pe internet a ajuns și un clip video cu un bombardament din Ucraina. Persoanele din automobilul din imagini transmiteau live pe Instagram, când la câteva zeci de metri distanță de acestea a avut loc o explozie masivă. Mașina a fost lovită în plin de resturi cauzate de proiectil:

În cursul nopții de ieri, un avion rusesc a fost doborât deasupra Kievului. Imaginile au fost surprinse de locuitori ai capitalei:

În paralel, există zvonuri conform cărora un pilot ucrainean a doborât deja șase avioane ale inamicilor ruși.

Iar în imaginile de mai jos, este surprinsă o coloană de camioane și tancuri rusești, care a fost distrusă de către trupele ucrainene pe un drum din regiunea Herson.

Mulți oameni din Kiev și-au petrecut noaptea la metrou, alături de animalele de companie. În imaginile de mai jos sunt surprinse mai multe persoane care și-au luat alături câinii sau pisicile, pentru a nu le lăsa în urmă în calea războiului:

Peroanele metrourilor sunt arhipline în Ucraina, nu de călători, ci de persoane care au înnoptat în rețeaua subterană, de teama luptelor de la suprafață:

ucraina metrou
Bombardamentele din Ucraina i-au forțat pe oameni să se ascundă la metrou. Sursa foto: discord.com.
pod distrus ucraina
Un pod aruncat în aer de ucraineni pentru a încetini trupele rusești. Sursa foto: discord.com.
ADVERTISEMENT