News

Imagini spectaculoase. Un autoturism a ”parcat” pe un stâlp după ciocnirea violentă cu o altă mașină

Un autoturism a fost implicat într-un accident spectaculos în Constanța și s-a trezit ”parcat” perpendicular pe un stâlp de înaltă tensiune de pe marginea drumului.
06.09.2023 | 16:02
Imagini spectaculoase Un autoturism a parcat pe un stalp dupa ciocnirea violenta cu o alta masina
Un autoturism a ”parcat” pe un stâlp după ciocnirea violentă cu o altă mașină. Foto: Cuget Liber
ADVERTISEMENT

Accidentul rutier s-a produs pe DN 22C la Medgidia, în intersecția cu drumul județean care duce spre localitatea Cuza Vodă. Din datele prezentate de polițiști, două mașini s-au ciocnit, în acestea aflându-se doi copii, printre care un bebeluș. Ambulanța a transportat la spital unul dintre șoferi care avea nevoie de îngrijiri medicale suplimentare.

Imagini spectaculoase. Un autoturism a ”parcat” pe un stâlp

”La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 11.35, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 22 C, s-a produs un accident rutier. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între două autoturisme, conduse de o o femeie, de 22 de ani, respectiv un bărbat, de 45 de ani.

ADVERTISEMENT

Autoturismul condus de femeie a părăsit partea carosabilă, fiind proiectat într-un stâlp. În urma accidentului rutier, au fost răniți ambii conducători auto, precum și 3 pasageri. Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Constanța, conform Cuget Liber.

În urmă cu 48 de ore, o șoferiță din Bistrița se alegea cu mai multe fracturi după ce a reușit performanța să parcheze mașina mai ceva ca în Fast and Furious. Mai exact, polițiștii au găsit-o pe femeie în autoturism, care stătea sprijinit aproape perpendicular de un alt autoturism, care era parcat regulamentar.

ADVERTISEMENT
Șoferință în Bistrița
Șoferință în Bistrița

Femeia a rămas, așadar, cu mașina într-o poziție bizară, iar echipele de salvatori au avut de lucru pentru a o scoate din autoturism. Polițiștii vor încerca acum să afle cum a reușit femeia această performanță. Drumurile din România sunt mai nesigure, în condițiile în care tot mai mulți șoferi se urcă băuți sau drogați la volan.

În acest context, mai ales după tragedia din 2 Mai, premierul Marcel Ciolacu și ministrul de interne Cătălin Predoiu le-au pus gând rău acestor șoferi, pe care-i amenință cu închisoarea. Așadar, autoritățile ar fi pregătite să confiște mașinile șoferilor băuți sau drogați, care vor rămâne timp de 10 ani fără carnet. Mai mult, dacă cineva a murit în accidentul produs, șoferul va ajunge automat după gratii, fără a avea șansa să scape de închisoare.

ADVERTISEMENT

“Domnul Cazanciuc ne-a prezentat și modificările legislative în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri și este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele 2 săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului. Îmi cer scuze, chiar a fost o perioadă destul de încărcată. Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi.

Așadar, timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii“, a declarat Marcel Ciolacu în urmă cu mai multe zile. Totodată, ministrul de interne Cătălin Predoiu susține confiscarea autoturismelor șoferilor drogați sau băuți.

ADVERTISEMENT

”Confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care șoferul a fost depistat cu droguri sau a fost confirmat pozitiv la consum de droguri. Este o prevedere care funcționează și în state membre ale UE. Suspendarea/anularea înmatriculării unei mașini care are RCA, similar soluției actuale la ITP”, declara Cătălin Predoiu.

ADVERTISEMENT