ADVERTISEMENT
News

Imagini uimitoare în Arabia Saudită. Cămilele, dezorientate de prezența zăpezii

Autor: Cerasela Stafie | 19.02.2021 | 19:24
Imagini uimitoare în Arabia Saudită. Cămilele, dezorientate de prezența zăpezii
Imagini uimitoare în Arabia Saudită. Camilele, dezorientate de prezența zăpezii Colaj: Fanatik

Au apărut imagini uimitoare din Arabia Saudită. Zăpezile abundente din ultimele zile au dezorinentat cămilele, iar oamenii au filmat animalele surprinse de femomenele meteorologice, iar clipurile au ajuns pe internet.

ADVERTISEMENT

Mai multe țări din Orientul Mijlociu au fost lovite de căderi abundente și furtuni de zăpadă. În deşertul Tabuk, cămilele au fost și ele acoperite de un strat alb, în timp ce priveau nedumerite către fulgii albi, cernuți peste marea de nisip.

Nu este neobișnuită ninsoarea în această regiune muntoasă a Arabiei Saudite. Cu toate acestea, turiști din toată țara au venit să vadă imaginile, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Imagini uimitoare în Arabia Saudită. Cămilele, dezorientate de prezența zăpezii

 

Autoritățile saudite au emis avertizări, în ziua de miercuri, cu privire la fenomene meteorologice extreme, ninsori abundente, furtuni zgomotoase și vânt puternic. Meteorologii estimează că linia de zăpadă va ajunge până la 1.000 de metri în regiunea Tabuk.

Nici temperaturile nu au fost prea blânde, minimele înregistrare au ajuns până la -2 grade Celsius. În plus, și în luna ianuarie au fost înregistrate astfel de evenimente meteorologice.

ADVERTISEMENT

Un strat gros de zăpadă a acoperit atunci provincia ‘Asir, situată de-a lungul coastei Mării Roșii, la sud de orașul Mecca. A fost prima dată în ultima jumătate de secol când zăpada a ajuns în această zonă.

Vremea rea a lovit și alte țări din Orientul Mijlociu. Furtuna Joyce a afectat Iordania și Libanul, rafalele de vânt au ajuns la 100 de kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, nordul Iordaniei a fost acoperit de un strat de 20 de centimetri de zăpată, în timp de orașul Amman a fost lovit de grindină, ninsoare și ploaie înghețată. Acest lucru a dus la închiderea centrelor de vaccinare, a școlilor și universităților.

Siria a fost și ea acoperită de un strat de zăpadă de 15 centrimetri. Și în regiuni din nordul Turciei și nord-estul Libiei a nins, iar în Sahara algeriană temperaturile au coborât până la 0 grade.

ADVERTISEMENT

Israelul nu a făcut excepție. Polițiștii au fost nevoiți să închidă drumul care leagă orașele Tel Aviv și Ierusalim, din cauza căderilor abundente de zăpadă. Este prima dată în 7 ani când ninge în Orașul Sfânt.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!