News

Imagini virale cu ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul, ridicat cu macaraua pentru a sfinți o biserică. Video

Noi imagini virale cu ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului este ridicat cu macaraua pentru a sfinți o biserică din Agigea.
31.10.2023 | 10:09
Imagini virale cu IPS Teodosie Arhiepiscopul ridicat cu macaraua pentru a sfinti o biserica Video
ÎPS Teodosie, noi imagini virale: Arhiepiscopul Tomisului a sfințit o biserică fiind ridicat cu macaraua. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie uimește din nou, de această dată cu noi imagini virale. Recent, Arhiepiscopul Tomisului a sfințit o biserică fiind ridicat cu …macaraua. S-a întâmplat totul sub privirile credincioșilor.

ÎPS Teodosie, noi imagini virale: Arhiepiscopul Tomisului a sfințit o biserică fiind ridicat cu macaraua

La sfârșitul săptămânii trecute, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a sfinţit într-un mod inedit noile cruci ale unei biserici reabilitate din localitatea Agigea. Înaltul prelat s-a urcat pe o macara. Aceasta l-a dus deasupra turlelor lăcașului de cult.

ADVERTISEMENT

Această situație a primi o explicație din partea reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului. Purtătorul de cuvânt al instituției bisericești, Mircea Cristian Pricop, a explicat că crucile au fost amplasate pe turle fără a fi sfinţite. Astfel, pentru a nu fi coborâte, ÎPS Teodosie a optat pentru varianta folosirii unei macarale.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a oficiat slujba sfinţirii lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir’ din localitatea Agigea, duminică, pe 29 octombrie 2023. În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii.

ADVERTISEMENT

Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfinţite, existau două variante: 1. Erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului.

2. Cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor”, a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când ÎPS Teodosie apare în ipostaze ciudate. În 2018, de Bobotează, s-a urcat pe cisterna cu apă

În trecut, ÎPS Teodosie s-a mai aflat în ipostaze cel puțin ciudate. În 2018, Arhiepiscopul Tomisului a urcat pe cisterna care a adus apa în faţa Catedralei Arhiepiscopale Petru şi Pavel din Constanţa. Și imaginea de atunci a devenit virală pe rețelele de socializare.

De obicei, agheasma care era împărţită credincioşilor de Bobotează era adusă cu autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. În urmă cu 5 ani, o firmă care se ocupă de toaletele ecologice din Constanţa a livrat apa la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

ADVERTISEMENT

La finalul slujbei, ÎPS Teodosie s-a urcat pur și simplu pe cisternă. Filmarea cu el binecuvântând apa din cisternă a fost distribuită pe internet şi a devenit instant virală.

ADVERTISEMENT
Tags: