News

Video. ÎPS Teodosie, rugăciuni pentru ploaie lângă Năvodari. Evenimentul, transmis live pe Facebook

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, alături de mai mulți preoți, s-au rugat pentru ploaie, miercuri, pe un câmp din apropiere de Năvodari.
27.09.2023 | 16:53
Video IPS Teodosie rugaciuni pentru ploaie langa Navodari Evenimentul transmis live pe Facebook
ÎPS Teodosie s-a rugat pentru ploaie, lângă Năvodari. Evenimentul, transmis live pe Facebook. Sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului
ADVERTISEMENT

Seceta care s-a intensificat din nou în zona Dobrogei a făcut ca arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, să se roage din nou pentru ploaie. Evenimentul avut loc miercuri, pe un câmp din apropiere de Năvodari.

ÎPS Teodosie s-a rugat pentru ploaie, lângă Năvodari. Evenimentul, transmis live pe Facebook

Având alături de el mai mulți preoți, Arhiepiscopul Tomisului a mers pe un câmp de lângă Năvodari şi a spus mai multe rugăciuni. Această veritabilă slujbă a durat mai multe zeci de minute.

ADVERTISEMENT

Întregul eveniment a fost transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Postarea a strâns aproape 500 de comentarii și peste 100 de distribuiri ale internauților. Majoritatea credincioșilor au apreciat demersul Înalt Prea Sfințitului.

Ascultă-ne şi poruncind norilor, adapă tot pământul cu apă bună. Treci cu vederea fărădelegile şi păcatele noastre și primește rugăciunile noastre şi ne auzi pe noi care în ceasul aceasta ne rugăm ţie cu căldură şi dezleagă uscăciunea aceasta a pământului pentru mărturisirea poporului tău.

ADVERTISEMENT

Trimite peste noi ploi bune ca să ne săturăm de apă şi pământul nostru să îşi dea roadele la vremea cuvenită, spre hrana noastră a animalelor necuvântătoare. Nu trece cu vederea rugăciunile noastre. Pleacă, Doamne, urechea Ta înspre noi, vezi umilința noastră şi blagoslovește-ne”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

Seceta din Dobrogea a adus rugăciuni din partea lui ÎPS Teodosie și în 2022

Seceta și mai accentuată din 2022 a adus, de asemenea, preoții din Constanța pe câmp. În luna iulie a anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat, pe Facebook, faptul că ”demarează o campanie de rugăciuni pentru ploaie”.

ADVERTISEMENT

Și la acea vreme, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, și mai mulți preoți au ieșit din biserică pentru a se ruga pentru ploaie. Ei s-au oprit pe un câmp din localitatea Valu lui Traian. Aici au spus rugăciuni pentru venirea ploii.

Un eveniment deosebit, tot legat de rugăciunile pentru aducerea ploii, a avut loc anul trecut în Bacău. Mai mulți preoți și credincioși au ieșit pe dealurile din jurul Mănăstirii Pogleţ, într-o procesiune cu Sfintele Icoane. Aici, ei s-au rugat pentru ploaie.

ADVERTISEMENT


Ca prin minune, imediat după rugăciune a început să plouă torențial. Toți cei prezenți la rugăciunea colectivă cred că acesta a fost un semn că Dumnezeu le-a ascultat ruga și a trimis mult necesata ploaie.

ADVERTISEMENT
Tags: