Sport

Imaginile bucuriei de la Felcsut. „Tricolorii” au pornit sărbătoarea pe gazon după calificarea la Euro 2024. Video de colecție din vestiar

România s-a calificat la Euro 2024! Cum a arătat în imagini triumful de poveste cu Israel, scor 2-1. Gerorge Pușcaș și Ianis Hagi au marcat pentru "tricolori".
19.11.2023 | 01:02
Imaginile bucuriei de la Felscut. „Tricolorii” au pornit sărbătoarea pe gazon după calificarea la Euro 2024. Video de colecție din vestiar. FOTO: Instagram Denis Drăguș
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la Euro 2024, după o seară de poveste, care a semănat cu celebra victorie de la Cardiff, care ne-a dus la World Cup 1994. „Tricolorii” nu s-au mulțumit cu un egal, rezultat care îi trimitea în Germania, și au luat toate cele trei puncte. La finalul partidei, jucătorii și staff-ul lui Edi Iordănescu au declanșat fiesta.

Cum a arătat victoria României de la Felcsut. Imaginile bucuriei după victoria care ne-a dus la Euro 2024

România a fost susținută de aproximativ 500 de fani la Felcsut acolo unde s-a disputat meciul cu Israel. Cei mai mulți suporteri români au avut încredere încă de la început încredere în Ianis Hagi, fotbalistul care a marcat golul victoriei. Mai mulți copii au purtat tricouri cu mesajul „Hagi, vreau tricoul tău!”.

ADVERTISEMENT
fan Ianis Hagi
Suporter român cu mesajul „Ianis, vreau tricoul tău!”. FOTO: Fanatik

În ciuda susținerii de care au avut parte „tricolorii” încă de la începutul meciului din etapa a 9-a a Grupei I din preliminariile lui Euro 2024, România a început greu și s-a văzut condusă încă din minutul 2.

gol Israel
Israel a deschis scorul în minutul 2, prin Zahavi. FOTO: Fanatik

„Tricolorii”, în frunte cu Edi Iordănescu, nu și-au pierdut nădejdea și nici nu s-au lăsat copleșiți de începutul în forță al israelienilor. În minutul 10, tabela de Pancho Arena arăta deja 1-1, pentru că mult hulitul George Pușcaș reușea să restabilească egalitatea.

ADVERTISEMENT

Golul cu capul a venit după un șut de senzație a lui Drăguș, care s-a dus în bară, l-a readus instant pe atacantul de la Genoa în inimile fanilor români, care au început să îi scandeze numele. FANATIK a anunțat încă din ziua partidei cu Israel că „Pușki” e alesul lui Edi Iordănescu pentru atacul reprezentativei noastre.

Gol Pușcaș
Pușcaș marchează pentru 1-1. FOTO: sportpictures.eu

Inspirația divină a lui Edi Iordănescu

România a părut că nu poate rata calificarea la Campionatul European. Divinitatea și norocul eu fost și ele de partea noastră. În repriza a doua, cu câteva momente înainte să facem 2-1, Edi Iordănescu a vrut să îl scoată din teren pe Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Selecționerul s-a răzângdit și a mai așteptat puțin, suficient cât playmakerul lui Deportivo Alaves să înscrie golul victoriei care a propulsat naționala noastră pe primul loc în Grupa I. După ce a puncat pentru 2-1, Ianis s-a îmbrățișat cu celălalt erou al serii, George Pușcaș.

bucurie puscas si hagi
George Puscas si Ianis Hagi se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Israel si Romania, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024, desfasurat pe Puskás Akadémia Pancho Aréna din Felcsut, sambata 18 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Final cu emoții după eliminarea lui Mihăilă

Deși a părut echipa mai bună pe tot parcursul meciului, România a trăit periculos finalul. „Tricolorii” au terminat partida în inferioritate numerică meciul de la Felcsut. În minutul 84, Valentin Mihăilă a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault dur.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul Parmei, care va rata primul joc de la Euro 2024, a văzut astfel din gura tuneului finalul partidei, care i-a readus pe „tricolori” după opt ani la un turneu final.

Arbitrul francez l-a eliminat direct pe Valentin Mihăilă! Atacantul lipseşte în primul meci de la Euro
Arbitrul francez l-a eliminat direct pe Valentin Mihăilă! Atacantul lipseşte în primul meci de la Euro. Sursa: Fanatik

Fiesta pe teren și în vestiar

Ultimul fluier al arbitrului Letexier a declanșat fiesta pe Pancho Arena. „Tricolorii” au invadat suprafața de joc, s-au îmbrățișat, au făcut hora bucuriei, s-au fotografiat unii cu ceilalți și, mai ales, au cântat „România! România!”.

hora bucuriei
„Tricolorii” fac hora bucuriei după calificarea la Euro 2024. FOTO: sportpictures.eu

Nebunia a continuat în vestiar, acolo unde s-a dat drumul la o nouă petrecere. Cel care a dat tonul a fost nimeni altul decât selecționerul Edi Iordănescu.

bucurie vestiar
Naționala României se bucură în vestiar după calificarea la Euro 2024. FOTO: sportpictures.eu

„Sunt mândru! E o bucurie și un privilegiu că vă antrenez. România a uitat să se bucure… Hai să le arătăm cum se bucură!”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu. Imediat, fotbaliștii au început să cânte „România, România, ole, ole, ole!”.

Supriză pentru Edi Iordănescu! Asaltat de fotbaliști la conferința de presă

Fiesta a mers mai departe, iar „tricolorii” i-au făcut o surpriză lui Edi Iordănescu. Fotbaliștii s-au dus peste selecționer, care se pregătea să susțină conferința de presă. Edi s-a ridicat în picioare și a început să danseze cu echipa în fața jurnaliștilor.

Edi conferinta
Edi Iordănescu, asaltat de „tricolori” la conferința de presă. FOTO: Fanatik

„Am condus meciul, puteam să câștigăm din prima repriză, am avut mai multe ocazii, am fost peste ei. Mulțumim frumos! Ne vedem în Germania!”, a transmis Andrei Burcă, înainte ca Edi Iordănescu să ia cuvântul.

  • 6 este acum numărul prezențelor pe care România le are la Campionatul European de fotbal
ADVERTISEMENT
4,20 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1 solist” la meciul România - Elveția