Sport

Pușcaș, inspirația uriașă a lui Iordănescu. A marcat pentru România – Israel 1-1 după un șut fabulos al lui Drăguș

George Pușcaș a fost cel mai criticat jucător din naționala României în preliminariile Euro 2024, dar Edi Iordănescu a fost inspirat și l-a titularizat împotriva Israelului.
18.11.2023 | 22:30
Puscas inspiratia uriasa a lui Iordanescu A marcat pentru Romania  Israel 11 dupa un sut fabulos al lui Dragus
George Pușcaș a fost cel mai criticat jucător din naționala României în preliminariile Euro 2024, dar Edi Iordănescu a fost inspirat și l-a titularizat împotriva Israelului. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat încă de la prânz echipa de start pentru partida de pe Pancho Arena din Felcsut, iar atacantul de la Genoa a fost inclus în primul ”11”, fiind preferat lui Denis Alibec.

Edi Iordănescu, inspirație maximă cu George Pușcaș

Multă lume a strâmbat din nas când a văzut că George Pușcaș este titular în partida Israel – România, din etapa a 9-a a Grupei I din preliminariile Euro 2024. Însă după doar 10 minute s-a dovedit că Edi Iordănescu a fost extrem de inspirat.

ADVERTISEMENT

Conduși încă de la prima acțiune consistentă a israelienilor, ”tricolorii” au reintrat în joc imediat datorită golului marcat de atacantul de la Genoa, unul dintre cei mai huliți jucători din actuala generație.

În minutul 10, Andrei Rațiu a făcut o cursă excepțională în banda dreaptă și a adus mingea până în zona periculoasă a israelienilor. Fundașul dreapta a trimis mingea în centru până la Drăguș, care a zguduit transversala porții adverse cu un șut de la 23 de metri.

ADVERTISEMENT

Norocul naționalei României s-a numit George Pușcaș. Deși aflat în poziție de ofsaid în momentul cursei lui Rațiu, atacantul central a știut inteligent să se retragă între fundașii israelieni și a țâșnit în momentul șutului lui Drăguș. Mingea i-a venit din bară perfect pe cap și Pușcaș a restabilit egalitatea aducând din nou speranța în tabăra ”tricolorilor”.

Erori în lanț la golul Israelului

Eran Zahavi a deschis scorul încă din minutul 2 al confruntării de la Felcsut, după un șir de erori în defensiva “tricolorilor. Veteranul Israelului a marcat după un corner venit după o neglijență a lui Drăguș, Rațiu fiind nevoit să trimită în corner.

ADVERTISEMENT

Apoi a venit greșeala lui Pușcaș, un fotbalist israelian prelungind cu capul din fața lui spre bara a doua unde a venit singur Zahavi și a trimis în poarta goală. Un lanț al erorilor prin care israelienii au deschis scorul.

Starea de amorţeală a continuat şi câteva minute mai târziu, Horaţiu Moldovan a fost la un pas să o comită. Portarul a pasat direct în gheata lui Khalaili, care din fericire nu a putut finaliza și totul s-a încheiat cu bine.

ADVERTISEMENT

Israel a marcat pentru prima dată în ultimele 9 meciuri înaintea minutului 40, fiind doar pentru a doua oară în aceste preliminarii când deschide scorul, după confruntarea cu codașa grupei, Andorra.

ADVERTISEMENT
1,81 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „PsF X” la meciul România - Elveția