News

Imaginile groazei. A apărut filmul cu momentul în care telecabina din Italia s-a prăbușit

Momentul în care telecabina din Italia s-a prăbușit, surprins pe camerele de supraveghere.
17.06.2021 | 12:09
Imaginile groazei A aparut filmul cu momentul in care telecabina din Italia sa prabusit
Imaginile groazei. A apărut filmul cu momentul în care telecabina din Italia s-a prăbușit. Sursa foto: captura film
ADVERTISEMENT

Imaginile cu tragedia din Italia, care a avut loc pe 23 mai, au fost făcute publice. Acestea au fost surprinse de camera de supraveghere din stația telefericului.

În cumplitul accident și-au pierdut viața 14 persoane. Există un singur supraviețuitor, un băiețel de 5 ani.

ADVERTISEMENT

Imaginile groazei. A apărut filmul cu momentul în care telecabina din Italia s-a prăbușit

Duminică, 23 mai, o telecabină a liniei Stresa – Alpino Mottarone a căzut în gol și 14 persoane au murit. Imaginile groazei au fost făcute publice abia acum. Se vede clar cum telecabina aproape ajunsese în stație.

Operatorul se  pregătea să deschidă ușile, dar cablul s-a rupt. Aceasta a luat-o înapoi cu o viteze uluitoare. Câteva secunde mai târziu, s-a lovit de un stâlp și a căzut în gol. Filmulețul înregistrat de camerele de supraveghere nu a fost făcut public integral. Imaginile au fost prezentate de mai multe canale Tv din Italia.

ADVERTISEMENT

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

15 persoane se aflau înăuntru, dar una singură a supraviețuit. Un băiețel de 5 ani, care și-a pierdut familia în cumplitul accident.

Procurorii care anchetează acest caz au acuzat trei bărbați. Proprietarul companiei de telecabine, un inginer care se ocupa de întreținere și un alt angajat. Toți trei știau că există probleme tehnice.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor din anchetă aceștia au pus cleme pe frânele de urgență, pentru ca acestea să nu se activeze constant. Telefericul era construit în 1970. Acesta asigura o legătură în 20 de minute între satul Stresa și Muntele Mottarone.

Dintre cei trei bărbați, doar unul a fost plasat în arest la domiciliu. Este vorba despre Gabriele Tandi, cel care punea în mișcare telecabina.

ADVERTISEMENT

“Sunt conștient de greșeala pe care am făcut-o lăsând clemele”, a declarat Gabriele Tadini în fața procurorilor, conform Corriere della Sera.

Băiețelul care a supraviețuit a fost externat

La câteva zile după tragedie, medicii au anunțat că Eitan, copilul de 5 ani care a supraviețuit s-a trezit din comă. Între timp a fost externat și este îngrijit de mătușa sa. Părinții și fratele copilului au murit în accident.

“Acesta este îngrijit de mătușa sa. Va ieși de la reanimare și va fi transferat la un serviciu de lungă ședere”, spunea atunci purtător de cuvânt al Spitalului Regina Magherita din Torino, capitala Piemontului.

ADVERTISEMENT
Tags: