Îmbolnăvirea lui Alexandru Arșinel e o dovadă ca vaccinurile funcționează. Explicația medicului Adrian Marinescu

Georgiana Dicu   
în HotNews
22/04/2021, 08:24
Îmbolnăvirea lui Alexandru Arșinel e o dovadă ca vaccinurile funcționează. Explicația medicului Adrian Marinescu
Îmbolnăvirea lui Alexandru Arșinel e o dovadă ca vaccinurile funcționează. Explicația infecționistului Adrian Marinescu Sursa foto: a7tv.ro

Medicul Adrian Marinescu de la Matei Balș a explicat de ce faptul că actorul Alexandru Arșinel s-a îmbolnăvit de COVID este o dovadă că vaccinul funcționează. Imunizarea l-a ajutat pe actor să nu facă o formă severă a bolii.

Îmbolnăvirea lui Alexandru Arșinel e o dovadă ca vaccinurile funcționează. Explicația medicului Adrian Marinescu

Alexandru Arșinel a fost imunizat în urmă cu două luni, iar recent s-a infectat cu noul coronavirus. Cazul său demonstrează eficiența vaccinurilor, explică medicul Marinescu.

„Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații.

Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice, care dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol.

Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă.

De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil și bineînțeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toții, adică la întoarcerea la normalitate”, a declarat Marinescu la Digi24.

Adrian Marinescu a mai spus că Arșinel nu a avut nevoie de oxigen, dar și că oamenii pot fi convinși să se vaccineze prin puterea exemplului și prin furnizarea unor informații adevărate.

„Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% şi 60% în ultimul an înainte de pandemie. (…)

Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are şi efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puţine. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer şi Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început şi mulţi voiau să meargă pe varianta clasică.

Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul”, a explicat Adrian Marinescu.

Alexandru Arșinel și soția sa au fost diagnosticați cu COVID după vaccinarea cu Pfizer. Actorul are și alte probleme de sănătate. În urmă cu 8 ani, Arșinel a fost supus unui transplant renal, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Închide ×