News

Îmbulzeală pentru pâine și cartofi în plină pandemie la Jibou. Imaginile, surprinse în fața primăriei. Video

16.04.2020 | 14:02
Imbulzeala pentru paine si cartofi in plina pandemie la Jibou Imaginile surprinse in fata primariei Video
ADVERTISEMENT

O îmbulzeală pentru pâine și cartofi în plină pandemie de coronavirus a avut loc joi la Jibou. Mai multe persoane s-au călcat pe picioare pentru ajutoare oferite de autoritățile locale.

Îmbulzeală pentru pâine și cartofi în plină pandemie la Jibou. Imaginile, surprinse în fața primăriei

Într-o perioadă de Stare de urgență, cu mai multe Ordonanțe militare în vigoare din cauza pandemiei de coronavirus, de la Jibou au venit niște imagini incredibile.

ADVERTISEMENT

Din dorința de a ajuta persoanele nevoiașe, primăria din Jibou a oferit pachete cu ajutoare constând în alimente.

Nu au mai contat deloc regulile de distanțare socială, iar oamenii s-au îmbulzit pentru a primi cartofi și pâine din partea autorităților din Jibou.

ADVERTISEMENT

Reacții dure din partea USR după apariția acestor imagini

Politicienii Uniunii Salvați România (USR) au criticat dur modul în care reprezentanții Primăriei au gestionat împărţirea alimentelor, în condiţiile în care în zonă a fost confirmat un caz de COVID-19, persoana infectată fiind internată în spital la Cluj.

”A fost o îmbulzeală la împărţirea de ajutoare de cartofi, de pâine, de ce le-a dat acolo, după cum se şi vede pe video. Cetăţenii care erau acolo erau lipiţi unii de alţii.

ADVERTISEMENT

Trebuia organizat altfel, pe zile şi pe familii, să se dea la ore diferite, trebuia organizat în alt fel, nu chemaţi toţi laolaltă şi îngrămădiţi acolo”, a reacţionat Mihai Tămaş, preşedinte USR Jibou, conform Mediafax.

Conform sursei citate, prefectura Sălaj a spus că acţiunea din Jibou a vizat împărţirea a 1000 de pachete, iar incidentul a fost unul izolat, pe o stradă îngustă, şi de scurtă durată.

ADVERTISEMENT

Se mai specifică faptul că ofițerii din Poliție au reuit sa facă ordine, iar imediat după primirea ajutoarelor beneficiarii s-au retras în locuinţe. În acelați timp, cei de la ISU au comunicat că au luat măsurile necesare.

VIDEO CU IMAGINILE DE LA JIBOU

ADVERTISEMENT