Sport

Imnul României, îndemnul la unitate în lupta cu coronavirus: „Am primit convocarea pentru un meci greu, dar îl vom câștiga”. VIDEO

16.03.2020 | 13:56
Imnul Romaniei indemnul la unitate in lupta cu coronavirus Am primit convocarea pentru un meci greu dar il vom castiga VIDEO
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a postat un material video cu imnul României cântat pe stadioane în ultimii ani, care reprezintă apelul la unitate în contextul pandemiei de coronavirus.

Apel la unitate

Întreaga Planetă trece printr-o perioadă dificilă, din cauza pandemiei de coronavirus. Tot mai multe cazuri sunt confirmate pe zi ce trece, iar numărul persoanelor aflate în carantină sau autoizolare este uriaș.

ADVERTISEMENT

Italienii au oferit o adevărată lecție de viață și au impresionat prin unitatea și starea de spirit de care au dat dovadă când, aflați în carantină la domiciul, au cântat imnul „Fratelli d’Italia” de la balcoanele locuințelor.

Federația Română de Fotbal face un apel și îndeamnă ca imnul național, „Deșteaptă-te, române”, să reprezinte îndemnul la unitate și responsabilitate.

ADVERTISEMENT

În această perioadă dificilă, Federația Română de Fotbal și echipele naționale vă propun să transformăm toată pasiunea noastră pentru fotbal într-un exemplu pentru România.

Am cântat împreună, pe teren și din tribune, imnul României pe stadioanele din țară și din străinătate. Am arătat tuturor cât de puternici suntem atunci când suntem uniți.

ADVERTISEMENT

Glasul miilor de copii de pe Arena Națională a rămas și acum un ecou care ne obligă. Suntem datori să arătăm din nou puterea noastră, devenind un exemplu de unitate prin responsabilitate. Rămânem în case, ne protejăm cu maturitate și calm copiii, părinții și pe toți cei din jur.

Acum am primit toți convocarea pentru un meci greu. Îl vom câștiga împreună!”, se arată pe site-ul FRF.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc, suspendat

Fotbalul românesc a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus cel puțin până pe 31 martie.

Totuși, având în vederea creșterea numărului de cazuri din aceste zile reluarea campionatelor la data transmisă de Federația Română de Fotbal pare din în ce mai improbabilă.

Pe lângă ligile din România, cele mai importante competiții fotbalistice din Europa, Serie A, Premier League, Bundesliga sau La Liga au fost suspendate.

ADVERTISEMENT
Tags: