Fotbal intern

Decizie de ultimă oră! FRF a suspendat toate competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României până la ieşirea din starea de urgenţă

17.03.2020 | 18:12
Decizie de ultima ora FRF a suspendat toate competitiile fotbalistice de pe teritoriul Romaniei pana la iesirea din starea de urgenta
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României până pe data de 31 martie. Astfel, Casa Pariurilor Liga 1 a fost suspendată, iar meciurile programate în weekend nu se vor mai disputa.

UPDATE, 17 martie, ora 18:12 / Conform doarroamania.ro, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis marţi, 17 martie, că meciurile din competiţiile organizate în ţara noastră vor suspendate până la ieşirea României din starea de urgenţă, adică 17 aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

“1. Dispune suspendarea tuturor jocurilor aferente competițiilor oficiale organizate de FRF, LPF, AJF/AMFB până la data încetării stării de urgență la nivel național.

2. În funcție de evoluția situației la nivel național referitoare la pandemia de COVID-19 și la decretarea stării de urgență, prezenta decizie poate suporta modificări.

ADVERTISEMENT

3. Prezenta Decizie intră în vigoare începând cu data adoptării şi va fi comunicată Unităților de management competente ale FRF, LPF și membrilor afiliați FRF pentru a fi pusă în aplicare”, a anunţat FRF.


  • Sorin Cârțu, critici pentru FRF după suspendarea campionatului: „Federația face ce vrea. Ei decid de capul lor”. EXCLUSIV
  • Gigi Becali, prima reacţie după suspendarea Ligii 1: “Mai contează fotbalul acum? Contează sănătatea oamenilor! Sunt de acord cu FRF”. EXCLUSIV
  • Decizie de ultimă oră luată de staff-ul FCSB după ce s-a suspendat Liga 1. Ce li s-a transmis jucătorilor. EXCLUSIV
  • Măsurile luate de Botoșani după suspendarea campionatului din cauza epidemiei de coronavirus: „Nu facem antrenament până marți” + semnalul de alarmă tras de Valeriu Iftime. EXCLUSIV
  • Care sunt meciurile afectate de decizia FRF. Derby-ul CFR Cluj – FCSB, capul de afiș din fotbalul românesc în luna martie
  • Ce se ascunde în spatele deciziei de suspendare a meciurilor din Liga 1! FRF vrea să forţeze amânarea barajului cu Islanda. EXCLUSIV
  • Bogdan Mara, mulțumit după decizia FRF de a suspenda Liga 1: ”Îi lăsăm liberi pe jucători o perioadă”
ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 martie, ora 14:07 / Președintele clubului Dinamo, Florin Prunea, este de acord cu decizia luată de FRF: ”Sănătatea jucătorilor este pe primul plan. Trebuie să vedem cu evoluază situația. Noi avem baza la Săftica și o să vedem cum facem. Trebuie să ne adaptăm, zicând și făcând”.


FRF a suspendat toate competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României! Nu se mai joacă până pe 31 martie

În urma acestei decizii fără precedent luată de FRF, nu se va mai juca fotbal la nivel organizat în România până pe 31 martie. Astfel: Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal şi Liga 2 Futsal vor fi amânate.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută s-a luat decizia ca meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 să se dispute cu porţile închise. FRF a motivat decizia de suspenda meciurile: “Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate”.

Vă prezentăm în cele ce urmează comunicatul emis de FRF: “Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice.

Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Derby-ul dintre CFR Cluj şi FCSB ar fi trebuit să se dispute duminică!

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări.

Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal. Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie”, se arată în comunicatul FRF.

Se amână şi Euro 2020?!

Etapa din weekend ar fi trebuit să înceapă vineri cu meciul din play-out dintre Viitorul şi Poli Iaşi. Duminică, de la ora 20:30 ar fi trebuit să se dispute derby-ul campionatului între CFR Cluj şi FCSB.

Rămâne de văzut când se vor relua competiţiile fotbalistice în România. Cu această amânare de 3 săptămâni, finalul campionatului ar urma să fie decalat, însă problema este că pe 12 iunie este programat să înceapă Campionatul European de fotbal.

Însă, presa internaţională scrie că UEFA ia în calcul amânarea Euro 2020 cu un an şi turneul final la care Arena Naţională găzduieşte patru meciuri ar putea să se dispute în anul 2021.

ADVERTISEMENT
Tags: