News

Impact devastator pe o șosea din Caraș Severin. Trei TIR-uri s-au ciocnit din cauza unui șofer vitezoman

Trei camioane s-au ciocnit grav pe o șosea din Caraș-Severin. De vină ar fi viteza cu care circula unul dintre șoferii implicați
15.03.2024 | 11:52
Impact devastator pe o sosea din Caras Severin Trei TIRuri sau ciocnit din cauza unui sofer vitezoman
Un șofer de TIR care circula cu viteză a dus la impactul dintre alte două vehicule de acest gabarit mare. Sursa foto: ISU Caraș-Severin.
ADVERTISEMENT

Trei camioane TIR au fost implicate într-un grav accident rutier pe drumul național DN6, între localitățile Teregova și Armeniș, în dimineața zilei de vineri.

Trei TIR-uri s-au ciocnit

În urma impactului doi șoferi au ajuns la spital. În conformitate cu informațiile furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, evenimentul tragic a avut loc după ce unul dintre șoferii bulgari, în vârstă de 44 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile dificile ale drumului.

ADVERTISEMENT

Apoi, într-o curbă periculoasă la stânga, a intrat în coliziune frontală cu un alt ansamblu de autovehicule, condus de un alt cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani.

Ulterior, în acest lanț de coliziuni, a fost implicat și un al treilea ansamblu de vehicule, înregistrat în județul Bihor, care circula în spatele camionului TIR condus de bărbatul de 53 de ani, cele două autovehicule intrând într-o coliziune de tip față-spate.

ADVERTISEMENT

„În timp ce un bărbat de 44 de ani, cetățean bulgar, conducea un ansamblu de vehicule, din direcția Orșova către Caransebeș, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, într-o curbă periculoasă la stânga, intrând în coliziune frontală cu un ansamblu de vehicule condus de un alt cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani.

În accident a fost implicat un al treilea ansamblu de vehicule înmatriculat în județul Bihor, care circula in spatele ansamblului de vehicule condus de bărbatul de 53 de ani, în direcția Caransebeș-Orșova, cele două intrând în coliziune față-spate”, potrivit ISU Caraș-Severin.

ADVERTISEMENT

 Doi șoferi au fost răniți în urma impactului

Șoferii bulgari, în vârstă de 44 și 53 de ani, au suferit răni și au necesitat transportul de urgență la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale adecvate.

„În urma evenimentului au rezultat două victime: un șofer rămas încarcerat, iar cel de-al doilea șofer, conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Echipajul de descarcerare a acționat imediat pentru extragerea celui de al doilea șofer, care a fost preluat de echipajul SAJ, în stare de conștiență, în vederea transportării la spital pentru investigații suplimentare”, a precizat ISU Caraș.

ADVERTISEMENT

Autoritățile competente au efectuat teste de alcoolemie și depistare a substanțelor psihoactive asupra celor doi șoferi răniți, rezultatele fiind negative. În ceea ce privește cel de-al treilea conducător auto, au fost prelevate mostre biologice în vederea analizelor medicale la unitatea spitalicească.

Două echipe specializate de poliție rutieră desfășoară operațiuni la fața locului pentru gestionarea traficului și prevenirea altor evenimente rutiere similare.

Din cauza accidentului, circulația rutieră a fost blocată în zona producerii evenimentului tragic, iar se estimează că va fi redeschisă parțial în scurt timp.

ADVERTISEMENT
Tags: