Sport

„Împăratul” Terim, mesaj ferm pentru Moruțan și Cicâldău: „Trebuie să se adapteze, altfel nu va fi ușor”

Fatih Terim a lansat un avertisment clar pentru Olimpiu Moruțan, Alexandru Cicâldău și ceilalți jucători noi din lotul Galatei: trebuie să se adapteze cât mai curând.
13.09.2021 | 11:33
Imparatul Terim mesaj ferm pentru Morutan si Cicaldau Trebuie sa se adapteze altfel nu va fi usor
ADVERTISEMENT

Aduși în această vară cu scopul de a întări compartimentul ofensiv, Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău nu au reușit încă să se impună la Galatasaray.

Imediat după fluierul final al meciului disputat în weekend pe terenul lui Trabzonspor și încheiat la egalitate, 2-2, Fatih Terim a avut un mesaj cât se poate de clar pentru internaționalii români și ceilalți jucători noi din lotul echipei: „Trebuie să se adapteze și să intre în formă cât mai repede, altfel nu va fi ușor”.

ADVERTISEMENT

Dacă la debutul în tricoul formației „Cim Bom” s-a remarcat printr-o pasă decisivă oferită chiar lui Cicâldău, de data aceasta Moruțan nu doar că nu a mai reușit nicio fază notabilă, dar a fost înlocuit la pauză.

Avertisment pentru Moruțan și Cicâldău. Fatih Terim susține că noii jucători ai Galatei trebuie să se adapteze rapid

Jucători care nu s-au văzut niciodată în viața lor trebuie să muncească mult pentru a găsi o cale comună. Rase diferite, țări diferite, limbi diferite.

ADVERTISEMENT

Băieții trebuie să se adapteze și să intre în formă cât mai repede, altfel nu va fi ușor”, a declarat „Împăratul” Terim la finalul meciului cu Trabzonspor

Presa turcă l-a criticat pentru schimbarea lui Moruțan

În schimb, presa turcă nu a ezitat să-i reproșeze decizia de a-l înlocui la pauză pe Olimpiu Moruțan. „Milioane de oameni se întreabă și au curiozitatea de ce Terim l-a scos pe Moruțan? Soarta acestei partide a fost decisă de greșelile individuale și de alegerile lui Terim”, a comentat jurnalistul Bulent Timurlenk de la Sabah.

ADVERTISEMENT

Nici colegul său, Erman Toroglu, nu l-a menajat deloc pe tehnicianul Galatei după înlocuirea fostului jucător al FCSB-ului: „ El dădea viteză acțiunilor echipei și se descurca foarte bine cu mingea. Meciul a fost jucat de fotbaliști, dar a fost afectat de intervențiile antrenorilor”, a spus acesta.

Luat la întrebări, Fatih Terim a dezvăluit că l-a înlocuit pe Moruțan la pauza meciului pentru a întări compartimentul defensiv. O strategie deloc inspirată, având în vedere că echipa s-a văzut egalată, deși conducea cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Moruțan este bun cu mingea la picior, însă voiam să mă asigur că echipa este un pic mai puternică defensiv”, a explicat tehnicianul de 68 de ani.

Nici lui Alexandru Cicâldău nu îi merge prea bine în tricoul galben-albastru. Deși a fost titular de patru ori în campionat și a marcat două goluri, nu a reușit până acum să bifeze un meci întreg.

În deplasarea de la Trabzon, Terim a decis să-l schimbe cu 8 minute înaintea fluierului final, iar etapa trecută – 2-2 cu Kasimpașa – a părăsit terenul încă de la pauză.

ADVERTISEMENT