News

Imunitatea în perioada coronavirusului: ce trebuie să mâncăm, cum trebuie să dormim. Atenție pentru persoanele cu diabet

12.04.2020 | 08:40
Imunitatea in perioada coronavirusului ce trebuie sa mancam cum trebuie sa dormim Atentie pentru persoanele cu diabet
ADVERTISEMENT

Cum pandemia de coronavirus ne ține în casă în această perioadă, nutriționiștii ne atenționează cu privire la ce mâncăm pentru a ne păstra imunitatea.

Imunitatea în perioada coronavirusului: ce trebuie să mâncăm, cum trebuie să dormim

Profesorul Nicolae Hâncu, medic nutriționist, ne atenționează că trebuie să mâncăm echilibrat în perioada coronavirusului, deoarece orice kilogram în plus sau în minus ne poaate afecta imunitatea.

ADVERTISEMENT

”Nu este momentul să câștigăm niciun kilogram, pentru că înseamnă plus de grăsime și înseamnă depresiune imunologică. Nu este cazul nici să facem cure de slăbire, ci să ne păstrăm un echilibru alimentar”, a declarat Nicolae Hâncu la Digi24.

Nutriționistul ne recomandă să mâncăm în fiecare zi preparate cerealiere integrale, fructe, legume, câte un pumn de nuci, albuș de ouă, să bem două porții de iaurt pe zi, și să consumăm cantități moderate de leguminoase: fasole boabe, mazăre sau linte.

ADVERTISEMENT

”Somnul ne ajută foarte mult la combaterea fricii”

Nicolae Hâncu recomandă să se facă cât mai multă mișcare pe aparate, cum ar fi bicicleta medicinală sau banda de alergare. În cazul în caare nu există o astfel de aparatură, oamenii sunt îndemnați să facă gimnastică și să implice și copii în astfel de activități.

”Trebuie să avem 7-8 de somn pe seară. Să nu uităm că somnul ne ajută foarte mult la combaterea fricii. Frică înseamnă adrenalină, iar adrenalina înseamnă scăderea imunității”, a continuat profesorul.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul consideră că această perioadă de stat în casă este o șansă pentru persoanele care fumează să se lase de acest viciu, mai ales că specialiștii consideră că sistemul lor imunitaar este mai slab în fața noului coronavirus.

”Suntem obligați să coabităm cu stresul. Să eliminăm bombardamentele mediatice negative, putem trece peste foarte multe lucruri, nu trebuie să contabilizăm noi morții care apar de câteva ori pe zi”, a explicat Nicolae Hâncu.

ADVERTISEMENT

Diabeticii trebuie să-și controleze glicemia mai atent

Profesorul a vorbit despre persoanele cu diabet, pentru care o îmbolnăvire cu coronavirus poate fi fatală. Nutriționistul le recomandă în primul rând să-și controleze glicemia mai atent decât o făceau până acum.

”În al doilea rând, trebuie să se asigure că au pentru o perioadă de cel puțin două-trei luni medicamentele și testele necesare pentru a-și verifica glicemia”, a conchis Hâncu.

Un procent de 15% dintre europeni ar fi imuni la coronavirus, se arată într-un studiu efectuat în Germania și care oferă o nouă perspectivă în lupta cu această nouă maladie care face ravagii la nivel mondial.

ADVERTISEMENT