News

În ce condiții pot circula pasagerii cu avionul în stare de alertă! Ce măsuri de igienă sunt luate în aeroporturi

26.05.2020 | 17:40
In ce conditii pot circula pasagerii cu avionul in stare de alerta Ce masuri de igiena sunt luate in aeroporturi
ADVERTISEMENT

Călătoria cu avionul s-a schimbat foarte mult după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Cei care circulă cu transportul aerian și intră în aeroporturi trebuie să își ia o serie de măsuri de igienă. Acestea au fost readuse în atenția călătorilor după ce au fost incluse într-un ordin al MAI și al Ministerului Transporturilor, aplicabile din 22 mai. 

În ce condiții pot circula pasagerii cu avionul în stare de alertă!

Primul aspect care trebuie luat în considerare este check-in-ul online. Toți operatorii trebuie să își îndrume pasagerii să facă acest pas pe internet, iar la bordul avioanelor, călătorii trebuie să aibă acces la dezinfectant.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește echipamentele și alte obiecte de protecție, pasagerii sunt obligați să poarte mască pe tot parcursul zborului. Însă, este interzistă folosirea echipamentului de protecție care ar putea obstrucționa accesul la echipamentele de urgență: Măști de oxigen, căi de evacuare sau limitarea vizuală a echipajului.

Serviciul de bord va fi limitat sau, în unele cazuri, suspendat, pe rutele sau destinațiile unde există un grad de risc ridicat. În Ordin nu se menționează ce măsuri se iau în funcție de gradul de risc specific.

ADVERTISEMENT

Călătorii vor fi grupați pe familii, dincolo de păstrarea propriu-zisă a distanțării fizice

Călătorii vor fi grupați pe familii, dincolo de păstrarea propriu-zisă a distanțării fizice. O altă prevedere vizează numărul de bagaje de mână ce pot fi luate la bordul avionului, acesta fiind limitat la un singur bagaj. În plus, este interzisă luarea de materiale tipărite la bord (în afara pungii).

Pasagerii vor fi informați cu privire la necesitatea completării unei declarații pentru autoritățile care cer completarea unui astfel de document. Pasagerii trebuie să fie informați și cu regimul care le va fi aplicat în România.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri de igienă sunt luate în aeroporturi

Și în aeroporturi există o serie de reguli de igienă care trebuie respectate de persoanele implicate, de la călători, la autorități și administrația aeroportului. În ceea ce îi privește direct pe călători, acestea sunt:

– Pasagerii trebuie să se prezinte la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de ora zborului pentru a se evita aglomerările

ADVERTISEMENT

– Sunt implementate măsuri de distanțare fizică, traseele de deplasare vor fi reconfigurate, la fel ca și suprafețele de staționare temporară

– Călătorilor li se va lua temperatura cu ajutorul termoscanerelor

– Se vor afișa mesaje video și semnale de păstrare a distanței

– Pasagerii trebuie să aibă acces la materiale dezinfectante, pe fluxurile de circulație.

ADVERTISEMENT
Tags: