Life

În ce oraș din România se află “curba morții”. Zeci de persoane și-au pierdut viața aici de-a lungul timpului

Orașul din România în care se află “curba morții”. Multe persoane au murit aici de-a lungul timpului, în urma accidentelor rutiere.
02.07.2023 | 10:04
In ce oras din Romania se afla curba mortii Zeci de persoane siau pierdut viata aici dea lungul timpului
Unde se află “curba morții”. Au avut loc numeroase accidente rutiere aici. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

“Curba morții” este locul unde au avut loc, de-a lungul timpului, numeroase accidente de mașină. Aceasta se află la intrarea într-un oraș mare din România. În acest loc se află și un panou pentru conducătorii auto.

În ce oraș din România se află “curba morții”, unde zeci de persoane și-au pierdut viața

Pe șoselele din România există numeroase locuri periculoase, unde au loc adesea accidente în care oamenii își pierd viața. Un astfel de loc este “curba morții”, aflată în Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

În Dealul Feleacului, cea mai importantă intrare din Cluj-Napoca, se află un panou prin care șoferii sunt avertizați că, în perioada 2000 – 2004, au avut loc 73 de accidente în acel loc.

Deși au mai avut loc numeroase accidente din 2004 și până în prezent, panoul nu a mai fost schimbat. Între timp, s-au mai făcut reparații, s-au montat parapeți, precum și separatoare de sens. În continuare, mai multe persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor.

ADVERTISEMENT

În zona vizată din Feleac, pe DN1 E60, au avut loc 20 de accidente rutiere între 2008 și 2008. În urma accidentelor au fost 8 decese, 20 de răniți grav și 17 persoane cu răni ușoare, potrivit datelor pe care le-a furnizat atunci purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Panoul amplasat cu mut timp în urmă se află și acum acolo, fiind vizibil pentru șoferii care intră în Cluj dinspre Alba-București, pe partea dreaptă. “33 morți (fatalities) 73 accidente 2000-2004”, este mesajul inscripționat pe panou.

ADVERTISEMENT

Deși au mai avut loc alte accidente, oamenii legii spun că panoul nu trebuie înlocuit, întrucât este unul strict informativ. Totodată, perioada menționată pe acesta este una de referință.

“Am luat legătura și cu cei de la administrația drumurilor și ne-au comunicat că panoul este unul informativ, iar perioada 2000-2004 este una de referință din statistica poliției”, a explicat un purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT

Doi polițiști clujeni și-au pierdut viața în “curba morții”

În urmă cu câteva zile, doi polițiști din Cluj-Napoca, soț și soție, și-au pierdut viața după ce mașina în care erau a fost lovită de o cisternă. Ana Maria Ghiran și Lucas Eduard erau căsătoriți doar de o lună.

Accidentul a avut loc la finalul lunii iunie, în localitatea Șaula din județul Cluj, în “curba morții”. Au fost postate numeroase mesaje de condoleanțe pe pagina de Facebook IPJ Cluj, după tragicul eveniment.

ADVERTISEMENT