Life

În România sau în Austria? Unde este mai ieftin să schiezi în această iarnă

Unde este mai ieftin să schiezi, în România sau peste hotare. Lista completă a prețurilor practicate pe marile pârtii în plin sezon
05.12.2023 | 11:11
In Romania sau in Austria Unde este mai ieftin sa schiezi in aceasta iarna
Unde este mai ieftin să schiezi, în România sau peste hotare Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Oficial, s-a deschis sezonul sporturilor de iarnă la munte. Încă de weekendul trecut, sute de mii de români s-au îngrămădit pe pârtiile de la noi din țară pentru a schia. Însă, pentru cei care vor să schieze în afară, opțiunile sunt nelimitate și la fel și prețurile.

În România, prețurile au crescut mai mult ca niciodată

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că scumpirile din ultima vreme și-au pus amprenta în toate domeniile. Zilele trecute, am văzut cât costă un abonament de o zi la telescaun, în Azuga. Acum, este timpul să vedem cât costă o zi la schi în România, dar și peste hotare.

ADVERTISEMENT

În această perioadă a anului, fiind plin sezon, prețurile sunt destul de piperate. Cine vrea să prindă un loc pe pârtie trebuie să scoată bani mulți din buzunare. În special, dacă este nevoie și de închiriatul echipamentului.

Ca în fiecare an, în plin sezon, românii iau cu asalt stațiunea Predeal. Deși este una dintre cele mai scumpe din România, turiștii și pasionații de schi nu se sperie prea ușor de prețuri.

ADVERTISEMENT

Potrivit antena3.ro, anul acesta, prețurile sunt un pic mai mari decât anul trecut. Diferența se simte cel mai mult pentru familiile cu copii.

Astfel, pentru o singură zi de schiat pe pârtia din Predeal, un adult trebuie să scoată din buzunar 265 de lei. Pentru copii, prețul a urcat de la 110 cât era anul trecut, la 125 de lei.

ADVERTISEMENT

La un calcul simplu, aflăm că o familie cu doi copii care vrea să schieze pe pârtia din Predeal plătește peste 1.5000 de lei pe zi.

La fel de scumpă este și stațiunea Sinaia. Aici, pentru o zi de schiat, adulții plătesc între 210 și 230 de lei. În Sinaia, prețul pentru copii este cuprins între 135 și 150 de lei.

ADVERTISEMENT

Alternative mult mai ieftine pentru iarna aceasta

Mult mai bine la capitolul prețuri stau pârtiile din Bulgaria și din Austria. În Bulgaria, în faimoasa stațiune Bansko, un adult poate schia o zi întreagă cu 228 de lei sau 90 de lei. Aici, pentru copii, prețul este de 114 lei, adică la jumătate față de prețul plătit de adulți.

În Austria, în stațiunea Kit Buelle, prețurile se stabilesc în funcție de sezon. Astfel, în extra-sezon, prețul pentru un adult este de 300 de lei, iar pentru copii, 150 de lei. În sezonul de vârf, prețurile cresc și ajuns la 358 de lei pentru adulți și 180 de lei pentru copii.

ADVERTISEMENT
Tags: