Life

Cât a ajuns să coste un abonament de o zi la telescaun, în Azuga. Are urcări nelimitate

Românii au luat cu asalt toate pârtiile din țară. Câți bani trebuie să scoată din buzunar cei care doresc să aibă abonament la telescaun, în Azuga
30.11.2023 | 20:38
Cat a ajuns sa coste un abonament de o zi la telescaun in Azuga Are urcari nelimitate
Cât te costă un abonament pe o zi la telescaun, în Azuga Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Oficial, de azi s-a deschis sezonul de schi. Românii care și-a planificat să meargă la munte în această perioadă trebuie să se înarmeze cu răbdare și nu numai. Prețurile la abonamentele pentru o zi la telescaun s-au modificat, așa că trebuie să aibă portofelul pregătit.

Tot mai mulți turiști optează pentru un abonament la telescaun

Zilele libere de la final de noiembrie și început de decembrie sunt ca o gură de aer proaspăt pentru români. Cu toții au planificat câte ceva pentru aceste zile, iar majoritatea celor care au liber s-au îndreptat către munte.

ADVERTISEMENT

Deși abia s-a deschis sezon de schiat, românii au format cozi încă de la primele ore ale dimineții. Cei care nu au vrut să prindă aglomerația din trafic, s-au pornit la drum de la primele ore și se pare că a meritat efortul.

Anul acesta, mulți români au ales ca stațiune de relaxare Azuga, spre bucuria celor care administrează pârtia, dar și telescaunele. De dimineața până seara, cu toții muncesc pentru ca turiștii să aibă parte de o vacanță ca la carte.

ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, bătălia cea mare se dă pe telescaunele. Cei care nu vor să plătească fiecare drum, optează pentru abonamente. Și, pentru că, în ultima vreme, toate s-au scumpit și abonamentele de telescaunul din Azuga a ținut pasul cu asta.

Astfel, în acest an, cei care vor să aibă abonament la telescaun în Azuga trebuie să scoată din buzunare nici mai mult, nici mai puțin de 180 de lei. În acest preț, turiștii au parte de multe beneficii.

ADVERTISEMENT

Deși nu este deloc o sumă mică, cei care plătesc pentru abonament, se bucură de urcări și coborâri nelimitate. În schimb, dacă ar fi plătit pentru o singură călătorie dus-întors cu telescaunul, turiștii ar fi plătit 25 de lei.

Sezonul de schi s-a deschis în aproape toată țara

Azuga nu este singura stațiune care a dat starul sezonul de schi și de distracție. Straja așteaptă, începând de azi, miile de turiști cu 45 de tunuri de zăpadă. Administratorii de pârtii se asigură că totul este pus la punct și că se poate schia fără probleme.

ADVERTISEMENT

Zilele acestea, a nins și la Rânca, dar se pare că stratul de zăpadă nu este suficient de mare pentru a se putea schia. În schimb, patronii cabenelor îi așteaptă pe turiști cu brațele deschise pentru a sărbători Ziua Națională a României.

Ca în fiecare an, hotelierii pregătesc oferte și pachete speciale pentru cei care aleg să se cazeze la munte în perioada asta. Deși abia s-a deschis sezonul de iarnă, pentru Crăciun și Revelion aproape că s-au ocupat toate camerele.

ADVERTISEMENT
Tags: