News

În urmă cu cinci ani era un om obișnuit, acum este unul dintre cei mai bogați din lume. O afacere cunoscută și în România i-a adus o avere uriașă

În topul celor mai bogați oameni din lume apar Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault sau Bill Gates. Pe locul 12 în clasamentul Bloomberg se regăsește Changpeng "CZ" Zhao.
15.01.2022 | 16:22
In urma cu cinci ani era un om obisnuit acum este unul dintre cei mai bogati din lume O afacere cunoscuta si in Romania ia adus o avere uriasa
ADVERTISEMENT

Povestea lui Changpeng “CZ” Zhao, CEO-ul Binance, este una dintre cele mai interesante din ultimii ani. Lucra McDonald’s în tinerețe pentru a-și întreține familia, iar acum a intrat în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de 96 de miliarde de dolari.

Potrivit estimărilor Bloomberg Billionaires Index, Changpeng Zhao este în prezent unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Aceasta se apropie de averea altor CEO importanți, precum fondataorul facebook, Mark Zuckerberg, sau șeful de la Oracle, Larry Ellison.

ADVERTISEMENT

Averea lui Zhao a fost generată din valutele digitale, potrivit CNN. Acesta a avut o idee excelentă pe care a pus-o în aplicare în urmă cu câțiva ani.

Changpeng Zhao a devenit miliardar după ce și-a fondat compania în 2017

Foto: Facebook

Changpeng Zhao a crescut într-o familie de imigranți, în Canada. În trecut, a lucrat și la McDonald’s pentru a-și susține familia. El a studiat științe computaționale în cadrul Universității McGill.

ADVERTISEMENT

Zhao a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume după ce a lansat Binance în anul 2017. Aceasta a devenit una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume.

„A aflat de bitcoin în 2013, în timpul unui joc de poker, după care a decis să investească tot în criptomonede și și-a dedicat viața acestui domeniu”, scrie pe site-ul oficial Binance.

ADVERTISEMENT

Conform aceleiași surse, Changpeng Zhao și-a vândut până și apartamentul pentru a cumpăra bitcoin.

Zhao vrea să-și doneze o parte din avere. „În loc de topuri de avere, ar trebui să fie un top pentru eforturile de caritate și filantropice”

După ce a devenit unul dintre cei mai bogați oameni, Changpeng Zhao a publicat câteva mesaje interesante pe Twitter.

ADVERTISEMENT

„Nu vă faceți griji pentru topuri. Concentrați-vă pe câți oameni îi puteți ajuta,” a scris Zhao pe Twitter.

„Opinie care nu o să fie îndrăgită: în loc de topuri de avere, ar trebui să fie un top pentru eforturile de caritate și filantropice”, se arată într-o altă postare.

Potrivit unui reprezentant Binance, antreprenorul vrea să doneze o mare parte din averea sa.

„CZ intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale. Chiar 99% din averea sa, la fel ca alți antreprenori și fondatori,” a declarat reprezentantul.

Anul trecut, alți fondatori în domeniul criptomonedelor au avut câștiguri importante

Changpeng Zhao nu e singurul nume mare din domeniul criptomonedelor ce s-a bucurat de un succes fantastic în ultimii ani. Sam Bankman-Fried, CEO-ul unei alte burse de criptomonede ce e finanțată de Binance, susține că „sume fără precedent au fost create în industrie în ultimii ani”. 

După ce valoarea monedelor virtuale a crescut considerabil, Creatorul Ethereum, Vitalik Buterin, și fondatorul Coinbase, Brian Armstrong, au devenit amândoi miliardari.

ADVERTISEMENT
Tags: