Sport

Inaugurare cu fast la Academia ”Năstase & Marica Sports Club”. Fostul tenismen are statuie

Foștii mari sportivi Ilie Năstase și Ciprian Marica și-au inaugurat Academia ”Năstase & Marica Sports Club”, locația fiind în nordul Capitalei.
05.10.2023 | 17:16
Inaugurare cu fast la Academia Nastase  Marica Sports Club Fostul tenismen are statuie
Foștii mari sportivi Ilie Năstase și Ciprian Marica și-au inaugurat Academia ”Năstase & Marica Sports Club”, locația fiind în nordul Capitalei. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Cei doi sportivi s-au împăcat și au renovat împreună fosta bază Voința, după ce în urmă cu un an și jumătate primul lider al tenisului mondial îl acuza pe partenerul său că a folosit acte false cu scopul de a-l scoate din afacere.

Academia ”Năstase & Marica Sports Club” a fost inaugurată

Inaugurarea Academiei ”Năstase & Marica Sports Club” a avut loc în prezența a numeroși oameni din lumea sportului, iar la eveniment a fost dezvelită o statuie în mărime naturală a lui Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

”Statuia e făcută după o imagine dintr-un meci cu Villas, la Melbourne. Era finala Mastersului, din 1974. Mă bucur că nu e o statuie care seamănă cu mine. E o statuie care seamănă perfect. Vreau să felicit artistul. E excepțională! I-am spus soției: ‘Aici sunt viu, acolo sunt mort’. E un cadou frumos, e vorba de respect”, a declarat Năstase.

”Mă bucur că i-am putut face o bucurie lui Ilie Năstase. Merita să aibă o statuie, un monument. Valorile trebuie apreciate atunci când sunt printre noi. Avem prostul obicei să le apreciem când nu mai sunt. Am vrut ca Ilie să fie mândru de ce a realizat în tenis, pentru România”, a spus Marica.

ADVERTISEMENT

Baza a fost modernizată și beneficiază acum de 14 terenuri de tenis, 4 de fotbal și terenuri de padel. ”Noul club sportiv își propune să fie un etalon în ceea ce privește complexurile sportive, asigurând vestiare securizate prin tehnologice de ultimă generație, dușuri, saună și grupuri sanitare modernizate”, se arată în comunicatul patronilor.

Marica, vrea ca jucătorii din academie să ajungă la Farul

Printre numele mari importante care au participat la inaugurarea bazei modernizate, care a costat aproximativ 4.000.000 de euro, s-au numărat printre alții Raul Rusescu, Alex Bourceanu, Lukasz Szukala, Narcisa Lecușanu, Ana Maria Popescu, George Cosac sau Dan Capatos.

ADVERTISEMENT

”În România, nu se întâmplă lucrurile astea foarte des. În străinătate, lui Nadal, i s-a dat totul de-a gata. Doar a pus numele. S-au făcut academia și hotelul… Aici a trebuit să găsim noi bani. La noi e greu să facem ceva asemănător. Avem antrenori buni, eu nu mă voi implica activ. Vreau să vină cât mai mulți copii”, a afirmat Ilie Năstase.

”Avem cea mai mare academie de tenis. Suntem bucuroși și mândri. Repunem pe hartă o bază sportivă, baza Voința, care ajunsese într-o stare deplorabilă. Ne bucurăm că revine sportului. Mai sunt multe lucruri de pus la punct. Dar ne bucurăm că am pus-o pe hartă.

ADVERTISEMENT

Avem o academie de fotbal în adevăratul sens al cuvântului. Vrem să descoperim tineri, să-i instruim și să-i promovăm spre marea performanță. Sper să-i livrez talente importante lui Gică Hagi la Farul. Sper să am privilegiul să-l aduc aici pentru a-și alege viitorii jucători”, a precizat și Marica.

ADVERTISEMENT