News

Inaugurare cu ghinion a unui ștrand, în Suceava. Două accidente cu urmări grave, în câteva zile

Ștrandul Ițcani din Suceava, un "paradis" al pericolelor. Incidente repetate ridică semne de întrebare privind siguranța vizitatorilor.
06.07.2023 | 14:12
Inaugurare cu ghinion a unui strand in Suceava Doua accidente cu urmari grave in cateva zile
Ștrandul Ițcani face noi victime. Foto: Colaj Fanatik/Facebook/YouTube.
ADVERTISEMENT

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost transportat la Spitalul Județean Suceava după ce a alunecat și a căzut pe marginea bazinului din Ștrandul Ițcani. Acesta este al doilea incident de acest gen într-un interval scurt de timp. Potrivit relatărilor, tânărul a alunecat pe gresia udă, iar piciorul său drept s-a lovit de muchia șanțului de scurgere din jurul bazinului. Rănile suferite au necesitat o intervenție chirurgicală.

“Traume de sezon”, la un ștrand din Suceava

Rudele tânărului au afirmat că marginea bazinului prezintă un grad ridicat de alunecare și că un alt minor a suferit o tăietură superficială în aceeași zi, de pe marginea ascuțită a acelui șanț de scurgere. La sfârșitul săptămânii precedente, un copil în vârstă de 5 ani a fost transportat cu ambulanța de la ștrand după ce a alunecat și a suferit o leziune craniană. Situația pare a fi una serioasă, necesitând o analiză urgentă a suprafeței de la marginea bazinelor.

ADVERTISEMENT

Regulamentul ștrandului afișat la intrare stipulează că utilizatorii trebuie să poarte încălțăminte adecvată pe întreaga zonă a piscinelor pentru a evita alunecarea. Accidentele recente s-au produs din cauza nerespectării acestei reguli și a lipsei de încălțăminte adecvată, care ar fi mărit aderența pe suprafața alunecoasă.

Un copil de cinci ani, luat cu ambulanța de la Ștrandul Ițcani

Sâmbătă după-amiaza, un copil în vârstă de 5 ani a fost preluat cu ambulanța de la Ștrandul Ițcani din Suceava, după ce a alunecat și s-a lovit la cap. Incidentul a fost raportat la numărul de urgență 112 de către o martoră.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetei desfășurate în acest caz, copilul se afla însoțit de tatăl său la ștrand. În timp ce ieșea din piscină, pe gresia umedă, copilul a alunecat și a suferit o lovitură în zona occipitală a capului.

La fața locului a fost trimis un echipaj medical, care i-a acordat copilului primele îngrijiri. După o evaluare preliminară, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral (TCC) prin cădere de la același nivel. Ulterior, copilul și tatăl său au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Suceava pentru investigații suplimentare.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au întocmit un proces-verbal în care au fost consemnate detaliile incidentului, iar polițiștii suceveni vor continua ancheta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vătămare corporală din culpă”.

Conflict violent la un ștrand din Pitești

O bătaie violentă a izbucnit la un ștrand din Pitești, județul Argeș, implicând un adolescent de 15 ani și doi tineri în vârstă de 22 și 29 de ani. Tânărul de 22 de ani a suferit răni și a fost transportat la spital ca urmare a unei autoaccidentări. Polițiștii au demarat o anchetă și au audiat peste 10 persoane în legătură cu acest conflict, deși nicio plângere oficială nu a fost depusă la poliție.

ADVERTISEMENT

”În ziua de 24 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi cu privire la o stare conflictuală între mai multe persoane, la un ştrand de pe raza municipiului Piteşti. În scurt timp, două echipaje din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti s-au deplasat la faţa locului, însă până la sosirea acestora, starea conflictuală era aplanată.

Din verificările efectuate, s-a stabilită că în starea conflictuală au fost implicaţi un minor de 15 ani şi un tânăr de 22 de ani, precum şi un alt bărbat, de 29 de ani. În urma evenimentului, tânărul de 22 de ani ar fi suferit leziuni la o mână (autoaccidentare), fiind necesar transportul acestuia la spital”, au precizat oamenii legii.

 

 

ADVERTISEMENT