Fotbal intern

Inaugurarea stadionului „Giulești” se amână! Ministrul Stroe surprinde: „Vrem să organizăm mai multe meciuri la Euro”

23.04.2020 | 20:18
Inaugurarea stadionului Giulesti se amana Ministrul Stroe surprinde Vrem sa organizam mai multe meciuri la Euro
ADVERTISEMENT

Problemele stadioanelor românești construite pentru Campionatul European din 2021 continuă, iar inaugurarea arenei din „Giulești” se amână cu un an, în același timp în care Ionuț Stroe, ministrul Sportului declară că România poate să organizeze mai multe meciuri la EURO 2020.

Stadionul „Giulești” va fi gata abia în 2021

Deși noul stadion „Giulești” trebuia să fie gata în toamna anului 2020, Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a declarat că inaugurarea arenei va fi amânată pentru anul 2021.

ADVERTISEMENT

„România este capabilă să termine toate cele trei stadioane aflate în construcţie. Va fi o mândrie pentru noi toţi să avem o infrastructură sportivă la cote europene pentru Campionatul European de fotbal.

Anul aceste sunt sigur că putem inaugura stadioanele Ghencea şi Arcul de Triumf, iar la anul urmează şi stadionul Giuleşti”, a mai spus Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe vrea ca România să organizeze mai multe meciuri la Campionatul European

Ionuț Stroe a continuat și a declarat că vrea ca România să organizeze mai multe meciuri la Campionatul European și este sigur că toate arenele vor fi gata pentru desfășurarea EURO 2020:

„EURO 2020 este un eveniment de importanţă naţională, am refăcut o Hotărâre de Guvern care îl declară ca fiind de interes naţional. S-au deblocat toate lucrările şi în zona infrastructurii de transport.

ADVERTISEMENT

Mă refer la calea ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, la modernizarea Aeroportului Băneasa, cel care va primi delegaţiile oficiale”.

„Acum suntem la momentul în care reînnoim scrisorile de garanţie pentru UEFA. Şi vă pot spune că ne-am oferit în mod oficial în a găzdui mai multe meciuri din cadrul Campionatului European în condiţiile în care anumite state ar putea avea anumite dificultăţi în a-şi onora angajamentele.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu toate ţările se confruntă cu aceleaşi situaţii.

Noi am gestionat destul de bine în România situaţia legată de pandemia de coronavirus şi considerăm că putem să organizăm mai multe meciuri. Dar răspunsul oficial îl vom primi din partea UEFA”, a mai spus Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT