Sport

Încă doi arbitri români la Campionatul Mondial! Iuliana Demetrescu și Mihaela Țepușă vor merge la turneul final din Australia și Noua Zeelandă

Iuliana Demetrescu și Mihaela Țepușă au fost delegate de la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Australia și Noua Zeelandă.
09.01.2023 | 18:48
Inca doi arbitri romani la Campionatul Mondial Iuliana Demetrescu si Mihaela Tepusa vor merge la turneul final din Australia si Noua Zeelanda
2 arbitri români va avea România la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Australia și Noua Zeelandă. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

După ce Istvan Kovacs și brigada sa au fost prezenți la Campionatul Mondial din Qatar, încă doi „cavaleri ai fluierului” vor reprezenta România la cel mai înalt nivel.

Iuliana Demetrescu și Mihaela Țepușă vor arbitra la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Australia și Noua Zeelandă

Iuliana Demetrescu va oficia de la centru și se află pe o listă selectă alături de nume importante, în frunte Stephanie Frappart, prima femeie care a arbitrat o partidă la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Pe lista anunțată de UEFA se mai află Maria Ferrieri (Italia), Cheryl Foster (Țara Galilor), Marta Huerta de Aza (Spania), Lina Lehtovaara (Finlanda), Ivana Martincic (Croația), Kateryna Monzul (Ucraina), Tess Olofsson (Suedia), Esther Staubli (Elveția) și Rebecca Welch (Anglia).

Mihaela Țepusă va fi și ea prezentă la turneul final din Australia și Noua Zeelandă ca arbitru asistent, fiind una dintre cele mai valoroase din Europa.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă competiție din fotbalul feminin va avea loc în perioada 20 iulie – 20 august 2023. România nu va fi însă prezentă.

Iuliana Demetrescu e cea mai frumoasă arbitră din România. Este și profesoară. Soțul ei conduce meciuri în SuperLiga

Iuliana Elena Demetrescu are 32 de ani, este arbitru de zece ani și a condus deja și primul meci în SuperLiga, între Rapid și Gaz Metan Mediaș, în sezonul trecut. Arbitru asistent a fost și lena Mihaela Țepușă, alături de Petruța Claudia Iugulescu.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună arbitră din România este învățătoare la Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea. Cel mai important meci pe care l-a condus a fost finala Campionatului European de fotbal feminin U17 din 2019, dintre Olanda și Germania. Are ecuson FIFA și a arbitrat deja și în grupele UEFA Champions League.

Daniel, soțul ei, este de asemenea arbitru în SuperLiga: „Am început cursurile în urmă cu 10 ani. Soțul meu, Daniel, arbitru asistent în Liga I, a fost cel care m-a încurajat”. 

ADVERTISEMENT

Stephanie Frappart, prima femeie din istorie care a arbitrat la Campionatul Mondial

Stephanie Frappart a intrat în istoria Campionatului Mondial, fiind prima femeie care a oficiat de la centru un meci: Costa Rica-Germania din grupa E. Aceasta a fost ajutată la tușe de Neuza Back (Brazilia) și Karen Diaz (Mexic).

La turneul final din Qatar au mai fost prezente alte două femei în brigada de arbitri: Salima Mukansanga (34 de ani, Rwanda) și Yoshimi Yamashita (36 de ani, Japonia).

ADVERTISEMENT