News

Încă o condamnare în dosarul Ferma Băneasa. Cinci ani de închisoare pentru o femeie

18.12.2020 | 13:04
Inca o condamnare in dosarul Ferma Baneasa Cinci ani de inchisoare pentru o femeie
ADVERTISEMENT

Dosarul Ferma Băneasa continuă să crească prin numărul de comdamnări. Încă o femeie s-a alăturat numelor celebre apărute aici, lângă prințul Paul și Remus Truică, iar pedeapsa primită de aceasta este una grea, 5 ani de închisoare.

Nela Ignatenko este femeia care a primit pedeapsa respectivă pentru abuz în serviciu și spălare de bani. La fel ca și Paul Philippe al României, inculpata nu a fost găsită de polițiști și a fost dată în urmărire. Cu toate acestea, femeia continuă să posteze pe Facebook mesaje din care reiese că nu se simte înfrântă.

ADVERTISEMENT

Condamnările din dosarul Ferma Băneasa s-au lăsat cu ani grei de închisoare cu executare. Remus Truică a primit 7 ani de închisoare, israelienii Tal Silberstein și Benjamin Steinmetz, dar și Nela Ignatenko au primit câte 5 ani, prințul Paul s-a ales cu o condamnare de 3 ani și 4 luni, toate sentințele cu executare, iar jurnalistul Dan Andronic a scăpat mai ușor, cu o pedeapsă cu suspendare, de 3 ani de închisoare.

Încă un nume în dosarul Ferma Băneasa. Condamnare de 5 ani de închisoare pentru o femeie

„Ca urmare a intelegerii avute cu inculpatul Al Romaniei Paul Philippe, inculpata Pavaloiu Nela i-a promis ca, prin influenta avuta la nivelul functionarilor publici cu atributii in retrocedarea padurii Snagov, ii poate determina sa actioneze conform intereselor acestuia.

ADVERTISEMENT

Astfel, aceasta a facut demersuri la Primaria Snagov si Institutia Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispozitia functionarilor publici inscrisuri si, prin intermediul primarului Musat Apostol, cu care are o relatie apropiata, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, si-a exercitat influenta asupra functionarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov si comisiei judetene de fond funciar Ilfov, determinandu-i sa valideze retrocedarea catre inculpatul Al Romaniei Paul a suprafetei de 46,78 ha teren forestier, desi acesta nu a depus cerere in mod valabil, nu a facut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale dupa acesta.

In schimb, inculpata Pavaloiu Nela urma sa primeasca 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, sunt acuzațiile aduse de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, potrivit Antena3.

ADVERTISEMENT
Nela Ignatenko
Nela Ignatenko, dată în urmărire. Sursa foto: Poliția Română

În dimineața aceasta, poliția a anunțat că femeia a fost condamnată și este dată în urmărire. „La data de 17.12.2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii cu nr. 442019, împotriva numitei Ignatenko Nela , fiind condamnată la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave”, au anunțat autoritățile, potrivit sursei citate mai sus.

Cu toate că este căutată de poliție, Nela Ignatenco cuntinuă să posteze pe Facebook. Mesajele distribuite de acesta reflectă optimism și încredere în forțele divine. „Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta”, este mesajul distribuit după ce a fost dată în urmărire.

ADVERTISEMENT

Paguba produsă în acest dosar este de aproximativ 145 de milioane de euro, iar 28 de hectare din pădurea fostei Ferme Regale de la Băneasa și 47 de hectare din pădurea Snagov au ajuns ilegal pe mâna inculpaților Remus Truică, Benjamin Steinmetz și Paul Al României.

ADVERTISEMENT