Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Încă o problemă pentru banca tehnică a FCSB! Va fi suspendat și Lucian Filip la fel ca Mihai Pintilii? Dezvăluiri de la comisiile FRF. Video exclusiv

Suspendarea lui Ilie Poenaru deschide o nouă discuție referitoare la situația de pe banca tehnică a celor de la FCSB, Lucian Filip riscând să fie și el suspendat.
15.03.2023 | 19:25
Inca o problema pentru banca tehnica a FCSB Va fi suspendat si Lucian Filip la fel ca Mihai Pintilii Dezvaluiri de la comisiile FRF Video exclusiv
Va fi suspendat și Lucian Filip la fel ca Mihai Pintilii?
ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru nu a scăpat de “vânătoarea” antrenorilor fără licenţă şi a primit o suspendare de patru etape de la Comisii. Chiar dacă nu mai era la UTA Arad, acesta a fost pedepsit pentru că a dat indicaţii, reproșându-i-se că având deocamdată doar licenţa A nu are voie “să se comporte” ca un antrenor principal.

Situația lui Ilie Poenaru generează un precedent periculos pentru Lucian Filip

Ilie Poenaru s-a despărțit de UTA în luna noiembrie. Iar de-atunci nu a mai antrenat. Cu toate acestea s-a numărat pe lista tehnicienilor care au fost suspendați de Comisia de Disciplină a FRF după izbucnirea scandalului legat licențele de antrenori.

ADVERTISEMENT

Și aceasta chiar în condițiile în care Poenaru deține carnet de antrenor, este absolvent de facultate de educație fizică și deține licența UEFA A. Care-i permite să ocupe funcția de ”secund”. Lucru pe care și-a fundamentat, de altfel, și recursul.

Cazul său poate genera un precedent pe baza căruia FCSB să se mai aleagă cu o suspendare după ce a lui Mihai Pintilii. Pentru că, după demisia lui Leo Strizu, Lucian Filip, trecut în acte ca preparator fizic, este cel care a apărut la conferințele de presă și a condus echipa de pe margine.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA care era soluția de compromis pentru FCSB. Mai exact, conform ROAF, antrenorului cu portarii i se permite, în cazuri excepționale, să dea indicații.

Doar că nici aceasta nu este una infailibilă dacă ținem cont de cazul său. Căci în cazul Popa, de la FCSB, acesta are tot licența A, de secund. ”În situația aceasta ar fi putut să dea Popa indicații (n.r. are licența A). Dintre cei trei. Antrenorul cu portarii. Și nu ar fi fost nicio problemă.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Dar mie mi s-a spus că m-am comportat ca antrenor principal. Că am dat indicații și că am stat mai mult decât ar fi trebuit la marginea terenului.

”În regulament nu scrie așa ceva”

Dar în regulament, știm cu toții, nu scrie așa ceva. Nu scrie cât trebuie să stai la margine, pe ce perioadă, câte minute. Ci doar cele trei persoane care trebuie să dea indicații. Antrenorul principal, directorul tehnic și antrenorul secund.

ADVERTISEMENT

Eu am participat la recurs. Și am recunoscut, împreună cu doamna avocat, că am stat la marginea terenului, pe bancă, că am dat indicații. Dar m-am comportat ca un antrenor secund, pe baza a ceea ce scrie la ROAF.

Nu poți să cataloghezi că am avut un comportament de antrenor principal. Cum iei decizia aceasta? Poate prin simplul fapt că am stat 70-80 de minute la marginea terenului”, a spus Ilie Poenaru la FANATIK SUPERLIGA.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT