News

Încă o tragedie lovește Biserica Ortodoxă. Un preot de doar 54 de ani a murit. ”A avut alese calități sufletești”

Biserica Ortodoxă Română (BOR) este lovită de o nouă tragedie. Ovidiu Herbei, un preot de doar 54 de ani, a murit în această săptămână, chiar înainte de Crăciun.
22.12.2022 | 19:42
Inca o tragedie loveste Biserica Ortodoxa Un preot de doar 54 de ani a murit A avut alese calitati sufletesti
Doliu în Biserica Ortodoxă. Un preot de doar 54 de ani a murit fulgerător. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română trece prin noi momente dificile. Părintele Ovidiu Herbei, care slujea în Parohia Valea Bogdanei, din județul Bacău, a murit la vârsta de doar 54 de ani.

Doliu în Biserica Ortodoxă. Un preot de doar 54 de ani a murit fulgerător

Vestea dispariție dintre noi a preotului din Moldova a fost dată de preotul Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești.

ADVERTISEMENT

Înaltul prelat din Bacău are numai cuvinte de laudă față de activitatea și viața celui care a fost Ovidiu Herbei.

”Putem scrie o carte despre multele sale realizări, însă toate au fost posibile doar braț la braț cu Doamna Preoteasă Monalisa Herbei și fiul lor drag, Părintele Ștefan”, scrie Ioan Bârgăoanu, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Protoiereul din Onești îl descrie pe preotul Herbei drept ”un părinte cu o înțelepciune aleasă, curajos în propovăduire și gospodar, cu alese calități sufletești”.

Regretul preot ”se bucura de respectul parohienilor săi și de preoția părintelui Ștefan, fiul său drag, împreună slujind Biserica lui Hristos”.

ADVERTISEMENT

”Preotul Ovidiu Herbei a fost un duhovnic înțelept, harnic și rugător al Protopopiatului Onești, Parohia Valea Bogdanei, Comuna Ștefan cel Mare, și a fost chemat în ceata colindătorilor cerești de Milostivul Dumnezeu înainte de Crăciun.

Preot ctitor în parohiile Heltiu, Negoiești și Poiana Sărată Părintele Ovidiu Herbei a jertfit viața sa pentru consolidarea, construirea sau edificarea Sfintelor Locașuri de cult ; implicat jertfelnic în multe proiecte social filantropice ale Bisericii a plecat sa slujească în Casa Tatălui Ceresc.

ADVERTISEMENT

Putem scrie o carte despre multele sale realizări, însă toate au fost posibile doar braț la braț cu Doamna Preoteasă Monalisa Herbei și fiul lor drag, Părintele Ștefan.

Cuvintele noastre sunt înmuiate în durerea familiei Părintelui Herbei care trece prin cea mai grea vreme a suferinței pământești. Ne rugăm pentru pacea sufletelor lor!”, mai scrie Ioan Bârgăoanu.

Cine era Ovidiu Herbei

Preotul Ovidiu Herbei s-a născut pe 3 decembrie 1968 în Onești. A urmat cursurile Colegului Național Grigore Moisil din aceeași localitate.

De numele său se leagă importante realizări. Printre acestea putem enumera construcția integrală a bisericii cu hramul Cuvioasa Parascheva, în Parohia Heltiu, construcția bisericii până la faza de pictură Sf. M. Mc. Dimitrie, Parohia Heltiu, construcție integrală capelă mortuară, Parohia Negoiești, filia Gârbovana, scrie Unu pe Trotuș.

Pentru numeroasele sale realizări, pe 6 mai 2018, cu ocazia sfințirii bisericii din Parohia Heltiu, filia Boiștea, Înaltpreasfințitul Ioachim, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, l-a hirotesit în treapta de iconom stravofor.

ADVERTISEMENT