Sport

Încă o tragedie în fotbal! Un fost jucător al lui Costel Gâlcă a decedat pe teren

Tragedie în fotbalul mondial. Încă un jucător moare pe teren. A evoluat la cel mai înalt nivel în campionatul Spaniei și l-a avut antrenor pe Costel Gâlcă.
11.11.2023 | 19:59
Inca o tragedie in fotbal Un fost jucator al lui Costel Galca a decedat pe teren
Raphael Dwamana avea doar 28 de ani. A fost antrenat de Costel Gâlcă la Velje. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Raphael Dwamena, atacantul în vârstă de 28 de ani și căpitanul echipei albaneze Egnatia s-a prăbușit pe teren la meciul cu Partizan din campionat și nu a mai putut fi salvat.

Raphael Dwamena, fostul atacant al lui Levante și Real Zaragoza a decedat în timpul unei partide

Fotbalistul ghanez avea probleme cu inima, iar conducerea clubului Egnatia cunoștea situația lui medicală. Tragedia s-a produs într-o perioadă excelentă entru Dwamena, care reușise 12 goluri în 12 meciuri și era golgheterul echipei.

ADVERTISEMENT

Vârful are și opt meciuri la naționala Ghanei, pentru care a reușit două goluri în opt partide. În perioada în care juca la Levente era evaluat la șase milioane de euro conform Transfermarkt.

Dwamena a căzut inconștient pe teren în minutul 24 al meciului cu Partizan Tirana și cel mai probabil a suferit un infarct. A fost transportat la spital și s-a încercat resuscitarea sa pentru o perioadă îndelungată, însă medicii au fost nevoiți să constante în cele din urmă decesul.

ADVERTISEMENT

Raphael Dwamena, operat la inimă în 2020 când juca la Real Zaragoza. Antrenat de Costel Gâlcă la Velje

Raphael Dwamena a mai avut probleme și în ianuarie 2020, când a fost operat la inimă și i-a fost montat un dispozitv. Ghanezul a revenit pe teren după aproape trei ani și părea că trecuse peste acea perioadă neagră.

Deși a fost sfătuit de medici să renunțe la fotbalul de performanță, Dwamena s-a încăpățânat și nu a vrut să se retragă. Din păcate, în cele din urmă a plătit prețul suprem.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei a evoluat la academia lui Red Bulls Salzburg, Liefering, Lustenau, FC Zürich, Levante, Real Zaragoza, Vejle BK, Blau Weiss Linz și BSC Old Boys. A câștigat Cupa Elveției cu FC Zurich și Cupa Albaniei cu Egnatia.

A fost și campion la juniori cu Red Bulls Salzburg la Under-18 și putea evolua atât ca extremă dreapta cât și stânga. În perioada în care a fost la Velje a lucrat alături de Marius Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo și antrenorul Costel Gâlcă.

ADVERTISEMENT