News

Încă un accident în lanț în România. Traficul este îngreunat pe autostrada București – Brașov

Un nou accident în lanț a avut loc pe autostrada București - Brașov, iar traficul se desfășoară cu greutate în acea zonă.
16.07.2021 | 20:53
Inca un accident in lant in Romania Traficul este ingreunat pe autostrada Bucuresti  Brasov
ADVERTISEMENT

Vineri a avut loc un carambol masiv pe Autostrada Soarelui, fiind peste 50 de mașini implicate, iar 16 persoane au fost transportate la spital.

Accidentele în lanț de pe drumul către litoral au blocat circulația mai mult timp, iar șoferii au fost sfătuiți să aleagă rute ocolitoare, pentru a reuși să ajungă la destinația dorită.

ADVERTISEMENT

Un nou accident în lanț. Traficul este îngreunat pe autostrada București – Brașov

În zona localității Gherghița, din județul Prahova, la kilometrul șapte al A3, a avut loc un accident în care au fost implicate patru mașini.

Traficul a fost oprit pe benzile a doua și a treia, circulându-se doar pe prima bandă, a anunțat centrul Infotrafic, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Accidentul în lanț vine în aceeași zi în care pe Autostrada Soarelui s-a creat un carambol uriaș, după patru accidente în care au fost implicate peste 50 de mașini.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, bilanțul final

DSU a actualizat datele cu privire la accidentele care s-au petrecut pe Autostrada Soarelui vineri, între kilometri 172 și 183, în urma cărora mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

“Având în vedere valorile ridicate de trafic înregistrate în această perioadă pe autostrada București-Constanța și a numărului de autovehicule implicate în accident, începând cu ora 07:40 a fost activat planul roșu de intervenție, care a presupus suplimentarea resurselor medicale și a forțelor de intervenție din trei județe, la fața locului, respectiv ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Ialomița, pe lângă echipajele ISU Constanța” a declarat Departamentul pentru Situații de Urgență.

În urma carambolului au avut nevoie de îngrijiri medicale 57 de persoane, 16 dintre acestea fiind transportate la spital, iar pentru celelalte 41 a fost suficientă intervenția la fața locului.

ADVERTISEMENT

“Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenți, cu cinci autospeciale de stingere, cinci autospeciale de transport personal și victime multiple, 18 ambulante SMURD tip B, trei ambulante SMURD terapie intensivă mobilă, 17 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță, un punct mobil avansat, șase autospeciale pentru descarcerare, un punct mobil de comandă, din Județul Constanta, Ialomița, Călărași și București-Ilfov, dar și un elicopter SMURD. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat începând cu ora 11:00”, a explicat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT