News

Încă un caz de șoc anafilactic în Brașov. S-a întâmplat la cinci minute după vaccinarea cu Pfizer

22.04.2021 | 16:02
Inca un caz de soc anafilactic in Brasov Sa intamplat la cinci minute dupa vaccinarea cu Pfizer
ADVERTISEMENT

În județul Brașov s-a înregistrat cel de-al doilea caz de șoc anafilactic în urma vaccinării cu Pfizer/BioNTech. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani care a prezentat o reacție adversă puternică, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune, la doar 5 minute după administrarea serului anti-Covid.

Potrivit Prefecturii Brașov, în istoricul medical declarat nu există antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Din fericire, echipajul medical a intervenit în timp util. Pacientul a fost stabilizat și supravegheat în Unitatea de Primiri Urgențe, iar spre seară s-a întors acasă.

ADVERTISEMENT

Cu doar 24 de ore în urmă, un tânăr de 23 de ani a suferit la rândul său un şoc anafilactic după imunizarea cu Pfizer. Se întâmpla la același centru de vaccinare, amenajat în interiorul Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov.

Încă un șoc anafilactic în Brașov. Un bărbat a leșinat la 5 minute după vaccinare

Ultimul caz de efecte adverse severe a fost înregistrat în data de 21.04.2021: un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune.

ADVERTISEMENT

Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență «Regina Maria» Brașov.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU.

ADVERTISEMENT

Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Brașov.

Cu 24 de ore în urmă, un tânăr a avut aceeași reacție adversă post-vaccinare

Cu doar 24 de ore în urmă, un tânăr de 23 de ani a suferit un șoc anafilactic în urma imunizării cu serul anti-Covid al celor de la Pfizer/BioNTech. Reacția adversă a apărut la același centru de vaccinare, amplasat în incinta Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov.

ADVERTISEMENT

În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde.

Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU.

Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în UPU și internată pe secția medicală a unității sanitare. La data de 21.04.2021 pacientul solicită externarea și pleacă spre domiciliu”, a anunțat Prefectura Brașov.

ADVERTISEMENT