Sport

Încă un club de tradiție va avea un stadion nou: „O să aibă 10.000 de locuri”. Cât va costa arena

Urmează încă o bijuterie în fotbalul românesc! Detalii de ultimă oră despre arena de cinci stele pe care va juca unul dintre cele mai importante cluburi din România
11.04.2024 | 23:08
Inca un club de traditie va avea un stadion nou O sa aiba 10000 de locuri Cat va costa arena
Încă un club de tradiție va avea un stadion nou: „O să aibă 10.000 de locuri”. Cât va costa arena. Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara va avea un stadion nou, care face parte din marile proiecte de infrastructură sportivă pe care Compania Națională de Investiții le va întreprinde în următorii ani. FANATIK a aflat detalii noi.

Corvinul Hunedoara revine la gloria de altă dată. În trei ani vor avea un stadion de 5 stele

Corvinul Hunedoara joacă pe arena Michael Klein construită în urmă cu 64 de ani și cu o capacitate de 16.500 de locuri, dintre care doar 3.000 cu scaune. Actualul stadion însă va fi demolat la finalul acestui an, iar construcția noii arene va începe în luna martie-aprilie: „Stadionul nou se află într-o fază în care proiectul a fost deja aprobat”, a spus directorul sportiv Anton Heleșteanu.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Bogdan Apostu, unul dintre cei mai importanți oameni din conducerea lui Corvinul, care s-a ocupat de transferurile echipei aflate în semifinalele Cupei României și care se află în Liga 2 pe loc de promovare:

„Licitația pentru atribuirea contructorului este pe ultima sută de metri. După finalizarea contestațiilor, în perioada imediat următoare se va anunța firma câștigătoare. Se trece la proiectare, care va apărea în circa 6 luni”.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara ar putea inaugura noul stadion în vara lui 2026: „E posibil. Sau în 2027”

Bogdan Apostu a dezvăluit când ar putea demara lucrările la noua arenă: „Va începe apoi demolarea stadionului, care va cădea exclusiv în sarcina Primăriei Hunedoara. Terenul trebuie readus la starea inițial. Un termen realist pentru începerea construcției noului stadion este primăvara anului viitor”.

Noul stadion ar putea fi inaugurat la Hunedoara mai devreme decât era așteptat: „Are termen de finalizare 22 de luni. E posibil ca în vara lui 2026 sau în 2027 să se joace la Hunedoara pentru că mai trebuie și omologat. 

ADVERTISEMENT

Corvinul și Hunedoara nu doar că merită stadionul ăsta, ci chiar au nevoie. Aici este o emulație extraordinară, un fenomen. Eu sunt hunedorean și am știu când m-am implicat aici”.

Bogdan Apostu a vorbit și despre capacitatea arenei și totalul investiției CNI: „Când am vorbit prima oară cu primarul echipa era gata să retrogradeze în Liga a patra. Va avea o capacitate de 10.200 de locuri și va costa 64 de milioane de euro. Totul e aprobat deja”. 

ADVERTISEMENT
  • 2 ani vor dura lucrările la stadionului din Hunedoara
  • 10.000 de locuri va fi capacitatea arenei care va costa 64 de milioane de euro
ADVERTISEMENT