Sport

Veste uriașă pentru clubul din Liga 2 care umple stadionul! Forma de organizare s-a schimbat și va avea drept de promovare în SuperLiga: „Nu va deveni echipă privată”

Una dintre echipele din Liga 2 a primit o veste uriașă! Clubul a reușit să schimbe forma de organizare și va avea drept de promovare în SuperLiga.
03.04.2024 | 11:56
Veste uriasa pentru clubul din Liga 2 care umple stadionul Forma de organizare sa schimbat si va avea drept de promovare in SuperLiga Nu va deveni echipa privata
Veste uriașă pentru un club din Liga 2. Echipa și-a schimbat forma de organizare și poate promova în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Veste uriașă pentru Corvinul Hunedoara, ocupantă a locului 3 în play-off-ul ligii secunde. Deși se bate pentru primele locuri, echipa antrenată de Florin Maxim nu are drept de promovare în SuperLiga pentru că reprezintă un club de drept public. Din sezonul următor, hunedorenii vor avea dreptul să urce pe prima scenă.

Veste uriașă pentru Corvinul Hunedoara care umple stadionul! Va avea drept de promovare în SuperLiga

Corvinul Hunedoara face spectacol în Cupa României Betano. Formația la care au jucat, printre alții, Ioan Andone și Mircea Lucescu, a învins-o categoric pe CFR Cluj, scor 4-0, în sferturile „competiției surprizelor”.

ADVERTISEMENT

În campionatul ligii secunde, Corvinul Hunedoara s-a calificat în play-off, însă chiar dacă va obține pe plan sportiv dreptul de a promova în SuperLiga, hunedorenii nu o vor putea face din cauza formei de organizare.

Totuși, Corvinul a reușit să își schimbe deja forma de organizare, iar din sezonul următor va putea urca pe prima scenă, dacă va îndeplini criteriile pe plan sportiv. Totuși, clubul din Hunedoara va fi în continuare susținut de autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

„Corvinul nu va deveni echipă privată, doar forma de organizare se va schimba”

”Deja demersurile necesare s-au încheiat, forma de organizare e schimbată. Corvinul va avea drept de promovare în sezonul viitor. Corvinul nu va deveni o echipă privată, se va schimba doar forma de organizare, va rămâne echipa municipalității.

E o aberație. Voluntari, Mioveni nu sunt echipe private, doar au alte forme de organizare”, a declarat agentul Bogdan Apostu, la TV Digi Sport. O altă echipă aflată în acest sezon în play-off-ul ligii secunde și care nu poate promova este CSC Șelimbăr.

ADVERTISEMENT

Celor două echipe din play-off li se alătură CSM Reșița, CSM Alexandria, CSA Steaua, CS Tunari, CSM Slatina și CSC Dumbrăvița care evoluează în play-out. Per total, 8 echipe din 20 care evoluează în liga secundă nu au drept de promovare.

Mircea Lucescu, prezent la Corvinul – CFR Cluj 4-0, a spus lucrurilor pe nume

Mircea Lucescu a dat lovitura de start a meciului Corvinul Hunedoara – CFR Cluj, scor 4-0, în sferturile Cupei României Betano. „Il Luce” a asistat pe viu la victoria impresionantă a hunedorenilor contra CFR-ului lui Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Cel mai titrat antrenor român l-a luat în colimator pe Panagiotis Tachtsidis. Mijlocașul grec a primit direct cartonașul roșu după ce l-a umplut de sânge pe un fotbalist al gazdelor. ”Felicitări publicului care a fost extraordinar și care a menținut o atmosferă de victorie.

Felicitări jucătorilor care au făcut o demonstrație de forță și de inteligență tactică și mai ales felicitări pentru antrenor. Mi-a plăcut enorm cum a organizat echipa și felul în care echipa a jucat, ca o echipă cel puțin de divizia A.

„Un jucător profesionist nu are voie să facă astfel de gesturi”

Rezultatul e important, dar e important doar dacă aduce un alt rezultat. Dacă nu, va fi considerat o întâmplare. Aș vrea să îi revăd în finală, să joace de aceeași manieră și să văd Hunedoara în divizia A.

Când un jucător face eroarea pe care a făcut-o Tachtsidis, punând echipa în inferioritate numerică, la nivelul ăsta nu mai există diferență între A și B, mai ales în ceea ce privește Cupa. Cupa este așteptată de toți jucătorii din eșaloanele inferioare pentru a ieși în evidență. Știam că din punct de vedere al disponibilității de joc, jucătorii hunedoreni vor fi superiori.

Ceilalți au intrat puțin blazați în teren, puțin relaxați. Faptul că a făcut un astfel de gest care a pus echipa în inferioritate a compromis și rezultatul, și valoarea antrenorului, și valoarea celorlalți jucători. Un jucător profesionist nu are voie să facă astfel de gesturi”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit sport.ro.

ADVERTISEMENT