News

Încă un cutremur produs în România. Magnitudinea seismului din zona Vrancea

Un nou cutremur a fost raportat, miercuri, în România. Seismul s-a produs tot în zona Vrancea.
25.08.2021 | 11:29
Inca un cutremur produs in Romania Magnitudinea seismului din zona Vrancea
ADVERTISEMENT

Un nou cutremur de mică intensitate s-a produs în cursul dimineții de miercuri, 25 august, în România, tot în zona Vrancea.

Mișcarea telurică a avut loc la ora 07:42, iar din datele făcute publice pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) aflăm că s-a produs la o adâncime de 119 kilometri.

ADVERTISEMENT

La fel ca precedentele seisme din zonă, și acesta a fost unul minor, cu o magnitudine de 2.5 pe Richter.

Cutremur în România, raportat în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Din datele oficiale mai aflăm că seismul de miercuri s-a produs la 84 de kilometri de orașul Brașov, la 95 de kilometri de Ploiești și la 144 de kilometri de București.

ADVERTISEMENT

Cutremurul din această dimineață face ca în fiecare dintre zilele acestei săptămâni țara noastră să fie zguduită ușor de seisme de mică intensitate.

În seara zilei de luni, 23 august, la ora 20:08, în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 85 de kilometri a fost înregistrat un cutremur de 2.6.

ADVERTISEMENT

Apoi, marți, în județul Vrancea a const raportat un cutremur de magnitudine 2.8. Seismul din 24 august a fost înregistrat de aparatele specialiștilor INFP la ora 12:04.

România, două cutremure de peste 4 magnitudine în august

În decursul lunii august 2021, în România au avut loc mai multe seisme, două dintre ele medii ca intensitate, de peste 4 magnitudine.

ADVERTISEMENT

Unul dintre acestea s-a produs pe 11 august, la ora 12:31, în zona seismică Vrancea – Buzău. Acesta a avut o magnitudine de 4.2.

Celălalt seism a fost anunțat pe 1 august. Chiar în seara primei zile din această lună, la ora 20:57, un cutremur de 4.1 era raportat de această dată în Moldova – Vaslui.

Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richter şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

În ciuda faptului că România înregistrează un număr tot mai mare de cutremure, majoritatea de mică intensitate, geofizicienii ne liniștesc și spun că acestea nu trebuie să ne îngrijoreze.

”Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea nu sunt deloc periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem.

Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter”, a spus Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului de Fizică a Pământului.

ADVERTISEMENT
Tags: