News

Un pacient cu COVID-19 s-a sinucis la secția ATI a Spitalului Județean din Galați

03.12.2020 | 15:19
Un pacient cu COVID19 sa sinucis la sectia ATI a Spitalului Judetean din Galati
ADVERTISEMENT

Un pacient infectat cu COVID-19 s-a sinucis într-un salon al Spitalului Județean din Galați, iar poliția a demarat deja o anchetă în acest caz deosebit de grav.

Din primele informații, este vorba de un bărbat de 68 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat în salon, iar cadrele medicale care au făcut manevre de resuscitare nu au mai putut să-l salveze.

ADVERTISEMENT

În urma acestei tragedii, raportată joi, 3 decembrie, polițiștii au anunțat că au început cercetări într-un dosar penal de ucidere din culpă.

Un pacient cu COVID-19 s-a sinucis în secția ATI de la Spitalul Județean Galați

Încă un caz de sinucidere în România în rândul bolnavilor de COVID-19 a fost raportat de autorități. De această dată, o astfel de tragedie s-a produs la Spitalul Județean din Galați.

ADVERTISEMENT

În cauză este un bărbat de 68 de ani care a fost găsit spânzurat în salon. Alertate de urgență, cadrele medicale care au făcut manevre de resuscitare nu au mai putut să-l salveze, scrie Digi24.

”Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat.

ADVERTISEMENT

S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin, conform sursei citate.

Sinucideri în spitalele Covid din țară

În ultimele luni, cazurile de sinucidere în spitalele de profil Covid din România s-au înmulțit. Recent, pe 28 noiembrie, un astfel de caz extrem am întâlnit într-un spital din Bistrița acolo unde o femeie a decis să-și pună capăt zilelor. Aceasta primise răspuns pozitiv la testarea împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut într-o toaletă de la etajul 4 al unității medicale, etaj unde se află internaţi bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.

În luna octombrie, un pacient confirmat cu noul coronavirus s-a sinucis la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, unde fusese internat.

În aceeași lună, un pacient depistat pozitiv cu Covid-19 care se afla internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, s-a aruncat pe geam de la etajul 2 al clădirii. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde medicii i-au aplicat manevre de resuscitare, însă a decedat la scurt timp.

ADVERTISEMENT
Tags: