News

Încă un miracol în Turcia: bebelușul salvat după 128 de ore sub dărâmături, reunit cu mama sa, după 54 de zile. Foto

Continuă miracolele în Turcia: bebelușul salvat după 128 de ore sub dărâmături s-a reunit cu mama sa, după 54 de zile de la cutremure.
03.04.2023 | 13:06
Bebelușul salvat după 128 de ore sub dărâmături, reunit cu mama sa, după 54 de zile. Sursa foto: Derya Yanik / Twitter
ADVERTISEMENT

La două luni de la cutremurele devastatoare din Turcia, miracolele continuă să se producă: bebelușul scos după 128 de ore petrecute sub dărâmături s-a reunit cu mama sa. S-a întâmplat asta după 54 de zile de la seisme.

Bebelușul salvat după 128 de ore sub dărâmături, reunit cu mama sa, după 54 de zile

Pe 6 februarie 2023, la ora 04:17, un cutremur de 7,8 magnitudine a lovit sudul și centrul Turciei. La doar câteva ore distanță, acesta a fost urmat de un seism de 7,7. Cele două mișcări telurice au adus pagube pe scară largă și zeci de mii de victime.

ADVERTISEMENT

Aproape 58.000 de oameni au murit și peste 120.000 au fost răniți în Turcia și Siria. În aceste două luni care s-au scurs de la acest dezastrul natural au existat și adevărată miracole în zonele lovite de seisme.

Pe 11 februarie, un bebeluș în vârstă de doar două luni era scos de sub dărâmături în districtul Iskenderun, provincia Hatay. Trecuseră 128 de ore de la seismele devastatoare care au lovit Turcia şi Siria. Micuțul era transportat la spital în stare bună.

ADVERTISEMENT

La acea dată, autoritățile erau convinse că rudele micuțului nu au scăpat cu viață. Multe persoane s-au oferit încă de la acea vreme să înfieze bebelușul. În final, o adevărată minune avea să se producă.

Chiar în acest weekend, micuțul Vetin Begdas avea să se reunească cu mama sa. Ministrul Familiei și Serviciilor Sociale din Turcia, Derya Yanik, a anunțat că bebelușul a ajuns în brațele mamei sale, Yasemin Begdas. S-a întâmplat la Adana, la un spital unde femeia primește tratament medical.

ADVERTISEMENT

Un test ADN a confirmat relația dintre bebeluș și mama sa

Cei doi au fost reuniți grație unui test ADN care a dovedit legătura de sânge, notează Agenția Anadolu. Din păcate, tatăl și cei doi frați ai bebelușului și-au pierdut viața în cutremurele din februarie.

Copilul este cu adevărat un miracol. Faptul că a supraviețuit și că nu are probleme de sănătate ne-a atins la inimă”, a declarat Yanik. “‘Mystery’ este acum și copilul nostru”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Vetin Begdas, ajuns în prezent la aproape patru luni, a primit alintul de ”Mistery” – Misterul (Gizem în turcă). El a fost salvat în provincia Hatay, la 128 de ore după cutremurul care a lovit țara pe 6 februarie. A ajuns apoi la spital din capitala Ankara, potrivit Anadolu.

ADVERTISEMENT