Sport

Au venit rezultatele analizelor fotbalistului român care ar fi fost depistat pozitiv la volan. Comunicat de urgență al clubului. Update

Răsturnare de situație în cazul fotbalistului român care ar fi fost depistat pozitiv chiar la volan. Ce a comunicat clubul.
15.04.2024 | 16:32
Au venit rezultatele analizelor fotbalistului roman care ar fi fost depistat pozitiv la volan Comunicat de urgenta al clubului Update
Hermannstadt, anunț despre jucătorul care ar fi fost depistat pozitiv de politiști la un DrugTest. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
15-04-2024
13:38

Alexandru Uțiu nu a avut substanțe interzise în sânge

La începutul lunii s-a vehiculat că Alexandru Uțiu, tânărul portar al lui Hermannstadt, ar fi fost depistat pozitiv de Poliție la un DrugTest. Tânărul fotbalist al sibienilor conducea mașina personală pe autrostradă.

După mai multe analize suplimentare efectuate la laborator, clubul Hermannstadt a anunțat că lui Alexandru Uțiu nu i-au fost descoperite substanțe interzise în sânge. Astfel, portarul de 20 de ani a primit înapoi permisul de conducere.

„Avem vești bune despre un tânăr și talentat goalkeeper! Rezultatele analizelor suplimentare efectuate la un laborator de specialitate în cadrul Serviciului de Medicină Legală Sibiu au confirmat faptul că Alexandru Uțiu nu a avut în sânge substanțe interzise sau, pe românește, nu a consumat droguri, așa cum s-a presupus în urma testării cu un aparat de tip drugtest, efectuată de polițiștii rutieri pe A1 cu câteva zile în urmă.

Urmarea? Alex și-a primit înapoi permisul de conducere reținut în prealabil și are acum o întâmplare pe care o va putea povesti mereu prietenilor și apropiaților săi!”, a anunțat Hermannstadt pe căile oficiale de comunicare.

 

Încă un scandal cu droguri lovește SuperLiga după cel al lui Cosmin Matei de la Sepsi. Un fotbalist de la Hermannstadt a fost depistat pozitiv de polițiști la un DrugTest. Jucătorul sibienilor conducea mașina personală pe autostradă.

Încă un scandal cu droguri în SuperLiga! Un fotbalist român a fost depistat pozitiv chiar la volan

Fotbalistul depistat pozitiv ar fi Alexandru Uțiu, unul dintre portarii lui Hermannstadt, conform publicației locale Ora de Sibiu. Născut la Cluj-Napoca, Alexandru Uțiu nu a prins niciun minut în acest sezon de SuperLiga în poarta echipei lui Marius Măldărășanu.

ADVERTISEMENT

În schimb, Alexandru Uțiu a evoluat 16 minute pentru Hermannstadt în victoria cu Progresul Pecica din Cupa României Betano, scor 6-0. „La data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 14.50, pe Autostrada A1, polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au oprit pentru control un autoturism condus la km. 280, în zona Aciliu, pe sensul Deva – Sibiu, de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Cluj.

În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT

Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise”, a transmis Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Reacția celor de la Hermannstadt

Hermannstadt a reacționat rapid și prompt după informațiile lansate în spațiul public. Clubul sibian a venit cu detalii în cazul fotbalistului depistat pozitiv la un DrugTest în timp ce se afla în mașină pe autostradă. Substanța care a fost găsită în organismul tânărului fotbalist este Benzodiazepină, care se găsește în medicamente.

ADVERTISEMENT

„Demers de transparență. Referitor la ultimele articole apărute în presă, A.F.C.Hermannstadt vă transmite următoarele:

– fotbalistul FCH a fost oprit și apoi testat de polițiștii rutieri joi, 4 aprilie, în jurul orei 15:00, în timp ce se afla în trafic cu mașina personală;

ADVERTISEMENT

– potrivit spuselor acestuia, rezultatul testării cu etilotestul a fost 0, însă la testarea pentru alte substanțe rezultatul a fost unul pozitiv- se pare că substanța respectivă (Benzodiazepină) este una care se regăsește în medicamente

– potrivit fotbalistului nostru, acesta nu ar fi consumat nici un medicament sau o substanță interzisă

– fotbalistul nostru a contestat rezultatul testării respective și așteaptă acum cu încredere rezultatul unei alte testări efectuate la un laborator de specialitate”, a fost reacția lui Hermannstadt pe căile oficiale de comunicare.

ADVERTISEMENT