News

Încă un șofer prins beat și drogat la volan. Ce alcoolemie record avea bărbatul

Încă un șofer a fost prins beat și drogat la volan, de data aceasta cu o alcoolemie record. Mai mult, bărbatul consumase și droguri.
04.02.2023 | 17:25
Inca un sofer prins beat si drogat la volan Ce alcoolemie record avea barbatul
Alcoolemie record pentru un șofer din Mehedinți. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor, șoferul a fost oprit în trafic și s-a constatat că avea o alcoolemie de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șofer oprit de polițiști cu o alcoolemie record

Mai mult, conform News.ro, acesta consumase și droguri. În vârstă de 30 de ani, șoferul a fost oprit în trafic de oamenii legii pe DN56A, în localitatea Hinova din Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, cazul fiind considerat grav de către polițiști.

”La data de 04 februarie a.c, ora 08.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, pe DN56A, în localitatea Hinova, un bărbat de 30 de ani, care conducea un autovehicul după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind cea mai ridicată valoare constatată de poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi”, a transmis IPJ Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Supus și la testul cu aparatul DrugTest s-a constatat că bărbatul consumase și cannabis. Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Astfel de cazuri sunt tot mai dese în România, indiferent de județ sau oraș. Cel mai recent e al unui bărbat din Timișoara care s-a urcat drogat la volan și a lovit mai multe mașini parcate regulamentar.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a refuzat, inițial, să oprească la semnalul polițiștilor și a lovit mai multe mașini parcate. Polițiștii au reușit în cele din urmă să-l imobilizeze pe șofer, iar verificările au arătat că acesta nici măcar nu avea permis de conducere.

Pe lângă asta, testele au arătat că bărbatul consumase amfetamină, cocaină și metamfetamină, cu toate că aparatul etilotest arătase că nu a consumat alcool.

ADVERTISEMENT

Și în acest caz a fost întocmit un dosar penal, iar bărbatul va fi pedepsit conform legii. “S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

ADVERTISEMENT