News

Încă un spital din România a devenit focar de COVID-19! Anunțul îngrijorător al lui Nelu Tătaru: “Avem conducere nouă! Să vedem cât personal este valid”

10.04.2020 | 13:39
Inca un spital din Romania a devenit focar de COVID19 Anuntul ingrijorator al lui Nelu Tataru Avem conducere noua Sa vedem cat personal este valid
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru SURSA: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost la Spitalul Județean din Piatra Neamț, pe care l-a numit un nou focar de COVID-19. Tătaru a spus că a schimbat conducerea spitalului unde a numit-o pe dr. Daniela Marcoci.

Încă un spital din România a devenit focar de COVID-19: “Nu sunt stocuri suficiente”

Noul manager al spitalului din Piatra Neamț vine de la Suceava, unde se înregistrează cel mai mare focar de coronavirus din țară. Tătaru a spus că are încredere în noul manager, care a limitat proporțiile dezastrului de la Suceava.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu managementul spitalului și toată lumea va fi testată, având în vedere că spitalul din Piatra Neamț este un focar. Am verificat echipamentele. Nu sunt stocuri suficiente, vom asigura un stoc de 2 săptămâni pentru fiecare secție în parte. Noul management va răspunde.

Am cumpărat cantități importante de echipamente medicale din Coreea de Sud și China. Ce am putut observa niște deficiențe atât în anchete epidemiologice, cât și în circuitul spitalului.

ADVERTISEMENT

Avem o conducere nouă, care vine de la Suceava, un manager care a limitat dezastrul acolo și a trebuit să luăm măsuri. În acest moment, având un număr mic de pacienți este un personal suficient.

“Să vedem cât personal este valid. Încercăm să protejăm cât mai mult personalul medical”

Să vedem cât personal este valid. Încercăm să protejăm cât mai mult personalul medical. Vom reașeza toată patologia COVID pe ușor, mediu, sever. Am judecat problema profesional, medical. Este important să se respecte regulile pe care le impunem. Nu discut de contextul politic al schimbării de management la spital. Vrem să vedem o asanare a spitalului în pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest moment trebuie să gândim că medicii infecționiști vor supraveghea și se vor ocupa doar de cazurile grave. Managementul Spitalului Universitar îl avem atenție, mai ales că s-a cerut și acolo un management militar.

Vârf ascuțit al pandemiei? “Poate avem un număr mare de cazuri, nu 10.000, mai multe, care să pună mare presiune pe sistemul medical”

Avem o estimare ca după 21 aprilie, până pe 25 aprilie să avem un vârf, iar în funcție de implicare, poate avem un număr mare de cazuri, nu 10.000, mai multe, care să pună mare presiune pe sistemul medical, acesta fiind un vârf ascuțit sau putem avea un urcuș lent, cu cazuri ușoare. Sper ca în a doua jumătate a lunii mai, începutul lunii iunie, numărul infectărilor să scadă gradual”, a spus Tătaru.

ADVERTISEMENT

Noul manager al spitalului din Piatra Neamț, Daniela Marcoci, medic epidemiolog a declarat: “În primul rând trebuie să cunoaștem situația în Spitalul Județean. Împreună cu echipa voi încerca ca din greșelile de la Suceava să le limităm sau să le facem să nu existe. Acolo nu s-a înțeles greutatea situației”

ADVERTISEMENT