News

Încă un “unicorn” creat de un român! “Tatăl meu era culegător ilegal de fructe de pădure, mama mea făcea curat în case”

Larry Gâdea, un antreprenor de origine română, a fondat o companie evaluată la 1,4 miliarde de dolari. Țara noastră se mândrește cu încă un "unicorn" creat de un român
20.01.2022 | 16:34
Inca un unicorn creat de un roman Tatal meu era culegator ilegal de fructe de padure mama mea facea curat in case
ADVERTISEMENT

Încă un “unicorn” a fost creat de un român! Larry Gâdea, un antreprenor care s-a născut în Sibiu, a fondat un start-up în America, evaluat la 1,4 miliarde de dolari. Deși a crescut într-o familie modestă, tânărul a reușit să își depășească condiția.

Încă un “unicorn” creat de un român

Larry Gâdea a fondat un start-up care este evaluat la 1,4 miliarde de dolari.

Acest start-up din domeniul IT este situat în orașul San Francisco.

Tânărul în vârstă de 34 de ani a creat compania Envoy în anul 2013.

În data de 11 ianuarie 2022, compania lui Larry Gâdea a anunțat pe Twitter că a reușit să obțină investiții în valoare de 111 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

În urma acestor investiții, compania “Envoy” a fost evaluată la 1,4 miliarde de dolari, fiind considerată un “unicorn”, termenul folosit pentru start-up-urile care cresc foarte repede.

Larry Gâdea este al doilea român care a creat un astfel de “unicorn”.

Primul start-up românesc care a fost listat la Bursa din New York a fost UiPath, fondat de către românul Daniel Dineș.

ADVERTISEMENT

Ce este “Envoy”

Compania fondată de Larry Gâdea este cunoscută sub numele “Envoy”.

Acesta este un serviciu prin intermediul căruia pot fi înregistrați angajații care intră într-o companie și funcționează printr-o aplicație de mobil.

Printre funcțiile aplicației se numără preînregistrarea vizitelor și adăugarea acestora în calendar și notificarea angajaților atunci când primesc o vizită, precum și a executivilor atunci când ajunge partenerii cu care au o întâlnire de afaceri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă în această perioadă, angajații au lucrat mai mult de acasă, aplicația are succes în continuare.

“Aceasta se datorează faptului că firmele își doresc să se întoarcă în birouri și au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi pentru a reconstrui comunitatea.

ADVERTISEMENT

Locul de muncă aduce oamenii împreună și le amintește de țelurile comune, în afara propriilor dorințe. Permite companiilor să reunească oamenii sub o misiune, o viziune și o cultură comune. Acest lucru conduce la angajați mai implicați și la companii mult mai eficiente.

Hibrid sau full-time, nu contează, companiile vor face tot ce este nevoie pentru a aduce oamenii înapoi la sediu și au nevoie de ajutor”, a explicat Larry Gâdea pe blogul companiei sale.

Cine este Larry Gâdea, fondatorul celui de-al doilea “unicorn” creat de un român

Larry Gâdea este un antreprenor care s-a născut în România, a imigrat în Canada, iar apoi s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a și fondat compania care valorează acum 1,4 miliarde de dolari.

Acesta s-a născut la Sibiu, în anul 1987. A părăsit țara noastră la frageda vârstă de trei ani. A trăit o perioadă în Germania, însă, când Larry avea șase ani, familia sa a imigrat în Canada.

“Sunt născut în România, am trăit în Germania în copilărie. Tatăl meu era culegător ilegal de fructe de pădure, mama mea făcea curat în case.

Totul este despre ideea de a munci din greu, indiferent de circumstanțe. Trebuie să muncești mult ca să-ți găsești calea să ieși din astfel de situații, a precizat Larry.

Chiar dacă și-a făcut studiile în Canada, Larry a plecat în America, fiind angajat de compania Google la doar 18 ani.

“Am muncit continuu pe proiecte timp de patru ani. Full time pe perioada verii, part-time în timpul școlii”, a povestit Larry despre perioada petrecută la Google.

El a creat atunci un plug-in foarte popular, dedicat aplicației de căutare a Google, Desktop Search.

Larry trăiește, în prezent, în SUA, și este inginer software.

“Am învățat că totul este despre a crea lucruri pe care oamenii le vor, să-i menții fericiți, despre a face tot ceea ce trebuie pentru a menține audiența implicată”, a mai spus tânărul antreprenor.

ADVERTISEMENT